בימים שפויים, עם צאת שמחת תורה כבר היו מתחילים להתכונן לחנוכה והחנויות היו מוצפות בשלל סופגניות. בימים שפויים, היינו מתעסקים עכשיו באילו סופגניות משונות הולכות להיות בקולקציה של רולדין השנה ולאיזו מאפייה יש את הסופגניות הטעימות ביותר. לצערי, אנחנו לא בימים שפויים ויקח לנו עוד זמן רב לאסוף את השברים, בינתיים לילדים עדיין מגיע לאכול סופגניות טעימות ולפחות למשימה הזאת הצלחתי לגייס את עצמי, לגרור אותי אל המטבח ולהכין להם דונאטס שוקולד מושלמים.

חומרים ל-16 דונאטס

לבצק:
500 גרם קמח לחם
80 גרם סוכר
5 גרם מלח
240 גרם חלב
2 ביצים גודל L
80 גרם חמאה
10 גרם שמרים יבשים

למילוי שוקולד:
200 גרם חלב
1 חלמון מביצה גודל L
1 ביצה גודל L
20 גרם קורנפלור
25 גרם סוכר
110 גרם שוקולד מריר
20 גרם חמאה
70 גרם שמנת מתוקה

לציפוי שוקולד:
40 גרם מים
40 גרם חלב מרוכז
40 גרם סוכר
50 גרם גלוקוז או סירופ תירס
70 גרם שוקולד מריר
20 גרם חמאת קקאו
75 גרם נפאז' חם

שמן לטיגון

  • מכינים את הבצק: בקערת מיקסר מערבבים יחד את כל החומרים היבשים
  • שופכים מעל את הביצים והחלב ומתחילים ללוש עם וו לישה כ-10 דקות לבצק חלק וגמיש
  • מוסיפים פנימה את החמאה בהדרגה וממשיכים ללוש עד שהיא נטמעת לחלוטין בבצק
  • מעבירים את הבצק לקערה מקומחת קלות, מכסים ומניחים במקום חמים לתפיחה של כ-45 דקות
  • מוציאים מהבצק את האוויר, עוטפים בשקית ומעבירים למקרר לכמה שעות ורצוי ללילה
  • בינתיים מכינים את המילוי: בסיר קטן שמים את החלב ומביאים לסף רתיחה
  • במקביל טורפים בקערה את הביצה והחלמון עם הקורנפלור והסוכר
  • יוצקים את החלב החם על גבי תערובת הביצים ומערבבים היטב. מחזירים אל הסיר ומבשלים על אש בינונית תוך כדי ערבוב כשתיים שלוש דקות עד שהקרם מסמיך מאוד.
  • מסירים מהאש ומוסיפים פנימה את השוקולד והחמאה. מערבבים עד שהם נטמעים פנימה.
  • מכסים בניילון נצמד על פני הקרם ומעבירים למקרר לכמה שעות.
  • כאשר הקרם קר, מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה ומקפלים אל הקרם.
  • שומרים את הקרם במקרר עד להרכבה.
  • מכינים את הציפוי: בסיר קטן שמים את המים, הסוכר והגלוקוז ומביאים לרתיחה
  • בקערה שמים את כל יתר החומרים של הציפוי ויוצקים מעל את הסירופ הרותח
  • מערבבים או מבלנדרים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקה. מכסים בניילון נצמד על פני הציפוי ומעבירים למקרר לכמה שעות ורצוי ללילה.
  • למחרת: מרדדים את הבצק לעובי חצי ס"מ וקורצים ממנו עיגולים בקוטר 9-10 ס"מ. אם רוצים לקבל צורה של דונאט אז קורצים מהמרכז של כל עיגול, עיגול קטן יותר בקוטר 2-3 ס"מ
  • מעבירים כל עיגול בצק לריבוע של נייר אפייה שגזרנו מראש לגודל מתאים ומסדרים את העיגולים על מגש
  • מכסים ומניחים במקום חמים לתפיחה של כשעה עד שעה וחצי
  • מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר עד ל-170 מעלות ומכניסים פנימה 2-3 דונאטס כל פעם
  • מכניסים את הדונאטס אל השמן עם הנייר ולאחר כמה שניות הנייר מתנתק וניתן לשלוף אותו בזהירות החוצה
  • מטגנים את הדונאטס כשתי דקות מכל צד ומוציאים החוצה אל מגש עם נייר סופג. מצננים את הדונאטס לחלוטין לפני ההרכבה.
  • מעבירים את המילוי לשק זילוף. עושים בתחתית כל דונאט 3-4 חורים וממלאים את המילוי דרך כל החורים.
  • מחממים את הזיגוג בפולים במיקרוגל עד ל-30 מעלות
  • טובלים את החלק העליון של כל דונאט בציפוי ומנערים את העודפים. ניתן לקשט במעט סוכריות או שברי שוקולד
  • שומרים את הדונאטס במקרר עד להגשה

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. אסתי

    אפשר לא להשתמש בכל הבצק בפעם אחת?

    1. בייקרי 365

      אפשר להקפיא לפני הטיגון

השאר תגובה