מתכון הבסיס שלי לעוגיות מקבל אליו באהבה תוספות שומניות שמחליפות חלק מהחמאה שבמתכון. כך למשל יצרתי כאן בקלות עוגיות חמאת בוטנים מושלמות שנמסות בפה. הילדים שלי שלא גדלו על חמאת בוטנים התאהבו בהן מיד. באופן דומה ניתן להחליף את חמאת הבוטנים בחמאת שקדים, חמאות אגוזים אחרות ואפילו טחינה ולקבל עוגיות מגוונות ומעניינות.

חומרים לכ-30 עוגיות
200 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
150 גרם חמאת בוטנים (רצוי לא ממותקת)
100 גרם סוכר לבן
100 גרם סוכר חום בהיר
5 גרם אבקת אפייה
5 גרם מלח
מעט תמצית וניל
2 ביצים גודל L
400 גרם קמח
- שמים את החמאה, חמאת הבוטנים והסוכרים במיקסר ומערבלים עם וו גיטרה עד שהתערובת מתאחדת ונהיית קרמית. התהליך לוקח בערך 2 דקות, רצוי לא לערבב מעבר לכך.
- מוסיפים פנימה את הביצים ותמצית הווניל ומערבלים עד לקבלת תערובת חלקה וקרמית. אם צריך מגרדים מעט את דפנות הקערה.
- מוסיפים פנימה את האבקות (קמח, מלח ואבקת אפייה) ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד
- מכינים מגש עם נייר אפייה וקורצים מייד מהבצק עיגולים במשקל כ-40 גרם כל אחד ומסדרים אותם בצפיפות על המגש.
- מעבירים את המגש למקרר למשך כ2-4 שעות (אפשר גם ללילה, אבל זה הזמן האופטימלי)
- מוציאים את הכדורים מהמקרר ומסדרים אותם עם מרווחים על גבי מגשים עם נייר אפייה, כ-16 עוגיות על מגש תנור ביתי.
- משאירים את העוגיות בחוץ בטמפרטורת החדר כשעה לפני האפייה ובינתיים מחממים תנור ל-170 מעלות עם טורבו.
- אופים 11 דקות עד שהעוגיות משתטחות, מזהיבות מעט אבל לא משחימות יותר מדי ועדיין רכות למגע. רצוי לאפות מגש אחד בכל פעם לקבלת אפייה אחידה.
- מצננים את העוגיות לחלוטין ומתחילים לזלול. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד שבוע.