טורטה די סמולינה, עוגה איטלקית מושלמת שנותנת כבוד לקמח הסמולינה האיטלקי האהוב. יש לה מרקם קרמי מושלם שמזכיר מעט פלאן אבל עם גוף עשיר יותר וניחוח הדרי נהדר שמגיע מגרידה של תפוז שעכשיו כבר בעונה. בדיוק העוגה המנחמת לימים שהופכים יותר ויותר קרירים וגשומים.

חומרים לעוגה בקוטר 20-22 ס"מ

720 גרם חלב
90 גרם קמח סמולינה (אפשר להחליף בסולת)
65 גרם אבקת שקדים
85 גרם סוכר
20 גרם חמאה רכה
1 כף תמצית וניל
גרידה מחצי תפוז
חצי כפית מלח
2 ביצים גודל L

לציפוי:
אבקת סוכר

  • בסיר בינוני שמים את החלב ומביאים לסף רתיחה. מוסיפים פנימה את הסמולינה או הסולת ומערבבים היטב.
  • ממשיכים לבשל על אש בינונית עוד כ2-3 דקות עד שהתערובת מסמיכה
  • מסירים מהאש ומוסיפים פנימה את אבקת השקדים, הסוכר, החמאה, הווניל, התפוז והמלח
  • מערבבים היטב עד שהתערובת חלקה ומעבירים לקערה נקייה. מניחים בצד עד שהתערובת מתקררת לטמפרטורת החדר כ-15 דקות.
  • בינתיים משמנים ומקמחים קלות תבנית בקוטר 20-22 ס"מ
  • מוסיפים את הביצים אל התערובת ומערבבים היטב
  • יוצקים את התערובת אל התבנית ודופקים אותה קלות על השיש על מנת שתתיישר ולהוציא בועות אוויר
  • מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים כ-35-40 דקות עד להזהבה. העוגה עשויה להתנפח ולהיסדק מעט וזה תקין.
  • מוציאים את העוגה מהתנור ומעבירים מיד סכין מסביב לדפנות על מנת לנתק את העוגה
  • מצננים את העוגה לחלוטין, מאבקים במעט אבקת סוכר ומגישים
  • שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר או במקרר עד שלושה ימים

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה