מאפים קטנטנים ותפוחים בצורה של קרואסונים עם המון גרידת תפוז וחמוציות מיובשות בתוך הבצק. הם מקבלים עוד נגיעה קטנה של דבש מבחוץ ומתקבלים מאפים טעימים שמילאו את כל השכונה בריח מושלם. ממליץ לכם בחום לנסות גם.

חומרים לכ-24 מאפים אישיים

560 גרם קמח לבן או קמח לחם
14 גרם שמרים יבשים
10 גרם מלח
25 גרם סוכר
40 גרם דבש
180 גרם חלב או חלב שקדים
60 גרם מים
1 ביצה גודל L
1 חלמון מביצה גודל L
110 גרם חמאה רכה או שמן
גרידה משני תפוזים
כף תמצית וניל
120 גרם חמוציות מיובשות

להברשה:
30 גרם חמאה מומסת
30 גרם דבש

  • בקערת מיקסר שמים את הקמח ומערבבים פנימה את השמרים, המלח והסוכר
  • יוצקים מעל את הדבש, החלב, המים, הביצה, החלמון והחמאה (או השמן)
  • לשים עם וו לישה כ-10-12 דקות לקבלת בצק חלק וגמיש שלא נקרע
  • מוסיפים פנימה את הווניל, גרידת התפוז והחמוציות ולשים כ-2 דקות עד שהם נטמעים בבצק
  • מכדררים את הבצק לכדור ומעבירים לקערה מקומחת קלות. מכסים ומעבירים למקום חמים לתפיחה של כ-45 דקות
  • מוציאים מעט את האוויר מהבצק ומחלקים אותו לשני חלקים שווים
  • כל חלק מרדדים לעלה עגול בעובי כחצי ס"מ בערך בקוטר 30 ס"מ
  • מחלקים את העלה ל-12 חלקים משולשים שווים ומגלגלים כל משולש לצורה קרואסון
  • מסדרים את המאפים על גבי מגשים עם נייר אפייה במרווחים
  • מכסים ומעבירים למקום חמים לתפיחה נוספת של כ-45 דקות
  • מחממים תנור ל-180 מעלות. לפני האפייה מברישים את המאפים במעט חמאה מומסת
  • אופים כ-15 דקות להזהבה.
  • בינתיים טורפים יחד את החמאה שנשארה עם הדבש לציפוי. כאשר המאפים יוצאים מהתנור והם עדיין חמים מברישים אותם בתערובת הדבש והחמאה ונותנים להם להתקרר לחלוטין ומגישים.
  • המאפים יהיו במיטבם ביום האפייה (ניתן לשמור אותם לא אפויים במקרר לפני ההתפחה השנייה עד 24 שעות). שומרים אותם בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד שלושה ימים.

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה