מבצע ספריפיקטור – ינואר 2020

ספריפיקטור – מכשיר חדש ומגניב מבית פיינקוק שמביא את טכניקות הבישול המולקולרי אל המטבח הביתי שלכם. באמצעות המכשיר תוכלו להכין במהירות ובקלות קוויאר – כדורי ג'לי קטנטנים ומפתים בשלל טעמים, מתוקים או מלוחים. ויש להם גם אינסוף שימושים: לקוקטיילים, לסלטים, לעוגות, לקינוחים ועוד. המוצר מגיע עם ערכה המכילה חוברת מתכונים וכל מה שתצטרכו בשביל להתחיל.

ועכשיו לחודש ינואר בלבד, מבצע לעוקבים של בייקרי 365, 5% הנחה על המוצר – רוכשים ב-456 ש"ח בלבד במקום ב-480 ש"ח.
הרכישה באתר המוצר: http://www.spherificator.feincook.co.il עם קוד קופון bakesp1

הקופון אישי ואינו ניתן להעברה לאדם אחר או צד שלישי
בתוקף עד 31.1.2020
חברת FeinCook רשאית להפסיק את ההטבה בכל עת לפי שיקול דעתה הבלעדי

פטיפור שוקולד לבן וקוויאר תותים:

למוס שוקולד לבן:
130 גרם שמנת מתוקה (1)
מעט תמצית וניל
190 גרם שוקולד לבן
4 גרם ג'לטין
24 גרם מים קרים
320 גרם שמנת מתוקה (2)

  • משרים את הג'לטין במים הקרים כ-10 דקות לפחות
  • שמים בסיר את השמנת המתוקה (1) עם הווניל ומביאים לסף רתיחה
  • יוצקים על השוקולד והג'לטין ומערבבים היטב עד לקבלת גנאש חלק ומבריק
  • מקציפים את השמנת המתוקה (2) לקצפת רכה ומקפלים אותה אל הגנאש בשתי פעמים
  • יוצקים לתבנית סיליקון עם שקעים קטנים ומעבירים למקפיא לכמה שעות עד שקופא לחלוטין

תחתית בצק פריך:
260 גרם קמח
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם אבקת סוכר
40 גרם אבקת שקדים
50 גרם ביצים (ביצה אחת בגודל M)
קמצוץ מלח
תמצית וניל

  • בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים קמח וחמאה
  • מערבלים עד לקבלת פירורים דקים
  • מוסיפים את השקדים ואבקת הסוכר ומערבלים מספר שניות
  • מוסיפים מלח, וניל וביצים ומערבלים עד שמתאחד
  • מרדדים בין שני ניירות אפייה לעובי כ-3 מ"מ
  • מקררים כמה שעות, קורצים עיגולים בקוטר 3-4 ס" ומסדרים על מגש עם סילפן או נייר אפייה
  • אופים ב-160 מעלות כ-15-20 דקות

קוויאר תות:
200 גרם תותים טחונים למחית ומסוננים מגרעינים (או מחית תות קפואה מוכנה)
50 גרם מים
חצי כפית נתרן ציטרט
2 כפות סוכר
1 כפית נתרן אלגינט
1 כפית סידן כלוריד
חצי ליטר מים

  • מערבבים את מחית התות עם המים ועם נתרן הציטרט ומבלנדרים כ-30 שניות
  • מערבבים את הסוכר עם נתרן אלגינט, מוסיפים אל התערובת ומבלנדרים כ-30 שניות
  • מניחים בצד למנוחה כ-30 דקות
  • מערבבים את הסידן עם המים ושמים בכלי צר וגבוה
  • ממלאים את תערובת התותים לתוך הספריפיקטור ומפעילים בתנועה סיבובית על גבי המים
  • ממתינים כ-2 דקות ומסננים את הקוויאר ממי הסידן
  • שוטפים את הקוויאר במים זורמים ומעבירים לקופסה אטומה (אפשר לשמור אותם כך כמה ימים במקרר)

הרכבה:

  • מחלצים את המוס הקפוא מהתבנית ומניחים על גבי תחתיות בצק פריך אפויות
  • יוצקים מעל כף של קוויאר תות ומעטרים במעט עלי נענע טריים