מידות והמרות

לחצו על הקישורים על מנת לקפוץ לאזור הרלוונטי:

המרת משקל/נפח

בחלק גדול מהמתכונים שבאתר המידות הן במשקל ובאופן כללי מומלץ שיהיה לכם בבית משקל וכך תקבלו תוצאה מדוייקת בכל פעם שתכינו אחד מהמתכונים שלנו. אם מתאפשר אנחנו גם כותבים את המידות בכוסות. אבל אם תצטרכו להמיר את המידות בעצמכם אז הנה הרשימה.

.

חומרים יבשים

אבקת אפייה או סודה לשתייה
1 כפית = 3 גרם
1 כף = 8 גרם
1 שקית = 10 גרם

אבקת סוכר
1 כוס = 120 גרם
1 כף = 8 גרם

אגוזים או שקדים
1 כוס קצוצים = 100 גרם
1 כף קצוצים = 6 גרם
1 כוס טחונים לאבקה = 85 גרם

ג'לטין
1 שקית ג'לטין = 14 גרם
כל גרם ג'לטין משרים ב-6 גרם מים
1 כף ג'לטין = 10 גרם
המרה מעלים: 1 עלה ג'לטין = 1.6 גרם אבקה

מלח
1 כפית = 6 גרם
1 כף = 20 גרם
1 כוס = 250 גרם

סוכר לבן
1 כוס = 200 גרם
1 כף = 12 גרם

סוכר חום כהה דחוס
1 כף = 15 גרם
1 כוס = 240 גרם

קורנפלור
1 כוס = 140 גרם
1 כף = 10 גרם

קמח לבן – רגיל או תופח / אבקת קקאו
1 כף = 10 גרם
1 כוס = 140 גרם
1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח רגיל + 1 כפית אבקת אפייה

קמח מלא
1 כף = 10 גרם
1 כוס = 140 גרם

שמרים יבשים
1 כף = 10 גרם
1 גרם שמרים יבשים = 3 גרם שמרים טריים

.

חומרים רטובים

דבש או סילאן
1 כף = 22 גרם
1 כוס = 360 גרם

חמאה
1 כף = 15 גרם
1 כוס = 240 גרם
מקל חמאה (במתכונים אמריקאיים) = 1/2 כוס = 120 גרם

מים / מיץ / חלב / שמנת / חומץ
הנפח שווה למשקל – 1 כוס = 240 מיליליטר = 240 גרם
1 כף = 15 מיליליטר = 15 גרם

שמן
1 כוס = 200 גרם

ביצים
1 ביצה גודל L = 60 גרם
1 חלמון גודל L = 20 גרם
1 חלבון גודל L = 40 גרם

 

.

המרת מידות של עוגות

מחפשים בטבלה הבאה את הגודל של העוגה שמצויינת במתכון ואת הגודל שאליו רוצים להמיר ומכפילים את כמויות החומרים במספר שמופיע בטבלה במקום המתאים.

להמיר ל… עיגול בקוטר… ריבוע ברוחב…
מ…   16 18 20 22 24 26 18 20 22
עיגול בקוטר… 16 1 1.3 1.6 1.9 2.3 2.6 1.6 2 2.4
18 0.8 1 1.2 1.5 1.8 2.1 1.3 1.6 1.9
20 0.6 0.8 1 1.2 1.4 1.7 1 1.3 1.5
22 0.5 0.7 0.8 1 1.2 1.4 0.9 1.1 1.3
24 0.4 0.6 0.7 0.8 1 1.2 0.7 0.9 1.1
26 0.4 0.5 0.6 0.7 0.9 1 0.6 0.8 0.9
ריבוע ברוחב… 18 0.6 0.8 1 1.2 1.4 1.6 1 1.2 1.5
20 0.5 0.6 0.8 0.9 1.1 1.3 0.8 1 1.2
22 0.4 0.5 0.6 0.8 0.9 1.1 0.7 0.8 1
מודעות פרסומת