תכירו את הפוקאצ'ינה – מיני פוקאצ'ה קטנה ואוורירית בטירוף שמכינים בתבנית שקעים של מאפינס. מתקבלים מאפים אישיים מטריפים שזוללים חם מהתנור עם חמאה או מתבל, כמיני סנדוויץ' מטריף או סתם לניגוב הצלחת בגמר הארוחה. חובה לנסות!

חומרים ל-12 יחידות

פוקצ'ה בגודל תבנית תנור (30*40 ס"מ)

לבצק:
8 גרם שמרים יבשים
350 גרם מים
500 גרם קמח
20 גרם סוכר
40 גרם שמן זית + לשימון הידיים
10 גרם מלח

  • מכינים את הבצק: מערבבים בקערית קטנה את השמרים וחצי כוס מהמים ומניחים לתסיסה לחצי שעה.
  • מעבירים את תערובת השמרים והמים לקערת מיקסר עם וו לישה ומוסיפים את יתר המים, הקמח, הסוכר ושמן הזית. לשים חמש דקות במהירות נמוכה, מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש חמש דקות נוספות במהירות בינונית, עד קבלת בצק רך ומעט דביק.
  • מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו. דוקרים את הבצק באצבעות כדי להוציא ממנו אוויר, מכסים שוב ומתפיחים שעה נוספת עד הכפלת הנפח.
  • משמנים תבנית שקעים ואת הידיים ומחלקים את הבצק ל-12 כדורים, בערך במשקל 75 גרם כל אחד ומעבירים את הכדורים אל השקעים המשומנים
  • דוקים את פני הבצק באצבעות משומנות ליצירת גומות קטנות
  • מכסים ומניחים במקום חמים לתפיחה כחצי שעה. חוזרים פעם נוספת על פעולת הדקירה עם אצבעות משומנות
  • מכסים שוב ומניחים לתפיחה חצי שעה נוספת עד שהבצק תפוח ואוורירי
  • מזלפים מעל מעט שמן זית ומפזרים מעל תבלינים כמו פלפל, טימין או רוזמרין אם רוצים
  • מחממים תנור לטמפרטורה מרבית (230־250 מעלות)
  • אופים כ־20 דקות, עד שפני הבצק זהובים־שחומים. מצננים מעט ומגישים חם

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. בתאל

    נראה מהמם! תודה על המתכון.
    רק אשמח לשאלה- במידה ואני משאירה את הבצק להתפחה במקרר במשך 24-48 כמו עם בצקי פוקאצ׳ה אחרים, לדעתך אני יכולה פשוט מהמקרר לחלק לכדורים, להתפיח פעם אחת, לתקוע אצבעות ואז לאפות ובכך לוותר על שאר ההתפחות? תודה מראש

    1. בייקרי 365

      כן, אפשרי

השאר תגובה