הסתיימו הטיגונים, לפחות מבחינתי, והגיע הזמן להתכונן לסוף השבוע. מצאתי את הדרך המושלמת לעבור היישר מסופגניות ללחמניות חלה בצורת כדורים מטריפים ויפהפיים. הם מהירים וקלים להכנה והולכים מצויין בערב שבת אבל הכי הרבה עם השניצלים והמטבוחה של שישי בצהריים. המתכון מחכה לכם עכשיו באתר, קישור בפרופיל ובסטורי.

וזו גם הזדמנות מצויינת להזכיר לכם שהמיקסר החדש שלי מאסטרו 5800 של דאבו מחזיק בקלות, ביציבות ובשקט גם בצק חלה של כמעט שני קילו קמח. אז אם בא לכם להכין כמות גדולה של הלחמניות הטעימות האלה, תוכלו להזמין אותו עכשיו עם קוד קופון מאסטרו5800. מזמינים אותו כאן

חומרים ל-12 כדורי חלה:
200 גרם מים בטמפרטורת החדר
7 גרם שמרים יבשים או 20 גרם שמרים טריים
500 גרם קמח לבן
1 ביצה גודל L
50 גרם סוכר
7 גרם מלח
35 גרם שמן או חמאה רכה

להברשה:
ביצה טרופה עם כף מים

  • בקערת מיקסר מערבבים את הקמח עם השמרים, המלח והסוכר
  • מוסיפים מעל את המים, השמן והביצה ולשים במהירות בינונית כ-10 דקות עד לקבלת בצק גמיש וחלק
  • מעבירים את הבצק לקערה מקומחת קלות, מכסים ומניחים במקום חמים לתפיחה כ-45 דקות
  • מחלקים את הבצק ל-12 חלקים שווים במשקל בערך כ-70 גרם כל אחד, מכדררים לכדורים ומניחים בצד למנוחה כ-10 דקות
  • מחלקים כל כדור לשלושה חלקים שווים ומגלגלים כל חלק לגליל באורך כ-15 ס"מ
  • קולעים את שלושת הגלילים לצמה פשוטה ומגלגלים את הצמה מצד אחד לצד שני לקבלת שבלול צמה בצורת כדור
  • משמנים תבנית שקעים של מאפינס או מרפדים אותה בנייר אפייה ומסדרים את הכדורים בתוך השקעים
  • מכסים את התבנית ומניחים במקום חמים לתפיחה כ-45 דקות
  • מברישים את הכדורים התפוחים בביצה הטרופה פעמיים
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-15-20 דקות עד להזהבה
  • מצננים לחלוטין ומגישים. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר 3-4 ימים

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה