כבר הרבה שנים שמתחשק לי להכין בית קסום כזה מג'ינג'רברד. קודם כל אני מאוד אוהב את העוגיות האלה ותמיד קסמו לי כל היצירות המופלאות והאכילות האלה שיצרו ממנו. השנה, הצורך למצוא מפלט אל השקט שבמטבח גדול משמעותית מתמיד. אז כך יצא שהתפנה לי הזמן סוף סוף להכין לעצמי כפר קטן של בתים מופלאים, יפהפיים וטעימים מג'ינג'רברד ועכשיו גם אתם יכולים. וזאת פעילות מושלמת גם לעשות עם הילדים. משאריות הבצק שנותרו לי קרצנו גם כמה אנשי ג'ינג'רבד אותם הילדים קישטו לגמרי לבד.

חומרים לכ-3-4 בתים קטנים
160 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
350 גרם קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית ג'ינג'ר יבש טחון
1 כפית קינמון
חצי כפית מלח
110 גרם סוכר לבן
60 גרם מולסה (אני ממליץ לקנות מולסה בטעם עדין – כתוב עליה Mild)
1 כף תמצית וניל
1 ביצה בגודל L
להדבקה ולקישוט:
200 גרם שוקולד לבן מומס
- בקערת מיקסר שמים את החמאה, הקמח, אבקת האפייה, המלח והתבלינים ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת פירורים דקים
- מערבבים יחד את כל הנוזלים – מולסה, ביצה ותמצית וניל ומוסיפים אל המיקסר
- ממשיכים לערבל רק עד לקבלת בצק אחיד
- מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעובי של כ-3 מ"מ ומעבירים אותו למקרר לשעתיים לפחות
- חותכים מהבצק את החתיכות עבור הבית. צירפתי לכם כאן סטנסיל לדוגמא שאתם יכולים לעבוד איתו. לכל בית צריך שתי חתיכות של דופן, שתי חתיכות של קיר ושתי חתיכות של גג
- מסדרים את החתיכות על מגש עם נייר אפייה או סילפאן
- מחממים תנור ל-160 מעלות ואופים את העוגיות כ-15-17 דקות להזהבה
- מצננים את העוגיות לחלוטין
- מקשטים את החתיכות המוכנות בעיטורי שוקולד לבן באיזה אופן שרוצים ונותנים לשוקולד להתקשות (אפשר כמה דקות במקרר או במקפיא)
- באמצעות שוקולד לבן מומס מדביקים את הדפנות זו לזו לקבלת צורה של בית
- נותנים לבתים להתייצב בחוץ כשעה או במקרר כמה דקות. ניתן לפזר על קישוטי השוקולד מעט סוכר על מנת לקבל מראה של גבישי קרח וגם לפדר את הבית במעט אבקת סוכר לקבלת מראה מושלג.
- שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד להגשה ועד שבוע
