עוגיות הכוכבים המסורתיות האלה מגיעות מאזור אלזס שבצרפת. כאן הן בגרסת שקדים וקינמון עם ציפוי מרנג יפהפה מלמעלה. הן ללא גלוטן ומתאימות לפסח אבל אני מבטיח לכן שאתן הולכות להתאהב ולהכין אותן כל השנה, ממש ככה. לי הן קצת הזכירו טעם של ילדות של עוגיות השקדים והבוטנים המרוקאיות שמגישים בפסח ובמימונה, אבל יש להן טוויסט טעים ומיוחד. אפשר בקלות לגוון אותן עם אגוזים שונים וגם לשחק עם התבלינים או לא לתבל אותן בכלל אם לא אוהבים.

חומרים לכ-25 עוגיות
2 חלבונים מביצים גודל L
5 גרם מיץ לימון
רבע כפית מלח
200 גרם אבקת סוכר
250 גרם אבקת שקדים
2 כפיות קינמון
חצי כפית ג'ינג'ר יבש טחון (אופציונלי)
- בקערת מיקסר שמים את החלבונים ומתחילים להקציף במהירות בינונית עד שמתחיל לעלות קצף לבן
- מוסיפים פנימה את מיץ הלימון והמלח וממשיכים להקציף כדקה עד שמתקבל קצף לבן אטום (לא שקוף)
- מוסיפים את אבקת הסוכר וממשיכים להקציף כ-2-3 דקות עד לקבלת מרנג סמיך ותפוח
- שומרים בצד כ-2 כפות גדושות מהמרנג
- אל יתרת המרנג מוסיפים את אבקת השקדים והתבלינים ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד
- מרדדים את הבצק שהתקבל בין שני ניירות אפייה לעובי כחצי ס"מ וקורצים מהם עוגיות בצורת כוכבים (אפשר כמובן גם בצורה אחרת אם רוצים)
- מסדרים את העוגיות על גבי מגש עם נייר אפייה ומורחים על כל עוגיה שכבה דקה מהמרנג ששמרנו בצד
- אופים ב-150 מעלות כ-12 דקות עד שהמרנג שמעל העוגיה מתקשה ומזהיב מעט
- שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר שבוע ויותר. העוגיות נשמרות מצוין.
