התפוזים עכשיו בשיא העונה ויש הרבה יותר מה לעשות איתם מאשר לסחוט כוס מיץ או להכין עוגת תפוזים של סבתא. למה לא להכין איתן עוגיות תפוזים מושלמות עם מרקם פירורים שממש נמס בפה ואז גם לצפות אותן עם מעט שוקולד לבן כדי לתת להן עוד נגיעה שהיא גם קראנצ'ית וגם מתוקה. שילוב מנצח.

חומרים לכ-30 עוגיות

עוגיות תפוזים:
150 גרם חמאה רכה
45 גרם שמן נייטרלי
גרידה משני תפוזים
80 גרם אבקת סוכר
30 גרם קורנפלור
210 גרם קמח
כפית אבקת אפייה

לציפוי:
100 גרם שוקולד לבן לציפוי (לא חובה)

  • במיקסר מערבלים עם וו גיטרה חמאה רכה, שמן, גרידת תפוז ואבקת סוכר עד לקבלת תערובת בהירה ומעט תפוחה
  • מוסיפים קמח, קורנפלור ואבקת אפייה ומערבלים עד שמקבלים בצק רך מאוד
  • מעבירים לשקית זילוף עם צנטר משונן בקוטר 2 ס"מ ומזלפים פסים עבים על גבי מגש עם נייר אפייה
  • מעבירים למקרר לחצי שעה
  • אופים ב-170 מעלות כ-12-15 דקות להזהבה ומצננים לחלוטין
  • אם רוצים ממיסים שוקולד לבן וטובלים צד אחד של כל עוגייה בשוקולד לבן. מעבירים למקרר לכמה דקות להתייצבות
  • שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד שבוע

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה