עוגיות הרייבה המרוקאיות עם המרקם החולי המושלם שפשוט נמס בפה הן זיכרון ילדות מופלא שיש לי ואתן אולי תופתעו לגלות שמכינים אותן משלושה מרכיבים בלבד – שומן, אבקת סוכר וקמח. אני השתמשתי הפעם בגהי שהיא חמאה מזוקקת הודית שקצת מזכירה את הסמנה של התימנים. אבל באותה מידה תוכלו להכין אותן עם חמאה רגילה, מחמאה, נטורינה, שמן קוקוס ועוד.

חומרים לכ-20-30 עוגיות (תלוי בגודל)
220 גרם שומן – גהי, סמנה, חמאה, נטורינה, או אחר בטמפרטורת החדר
80 גרם אבקת סוכר
250 גרם קמח
- שמים את השומן ואבקת הסוכר בקערת מיקסר וטורפים עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת בהירה ומעט תפוחה
- מוסיפים את הקמח ומערבלים כ1-2 דקות עד לקבלת בצק רך מאוד
- באמצעות כף גלידה (אם אין אז אפשר עם כך רגילה) יוצרים כדורים קטנים ורכים של בצק ומסדרים אותם על גבי מגש עם נייר אפייה
- מקררים את הכדורים כ-30 דקות
- אם רוצים מעטרים בנגיעה של פיסטוקים קצוצים
- אופים ב-170 מעלות כ-10-15 דקות. העוגיות יוצאות חיוורות מעט ולא זהובות אבל צריכות להיות יבשות למגע.
- מצננים לחלוטין לפני שמגישים. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד שבוע.
