עוגיות מדהימות שהן על הגבול הדק בין עוגיות קראנצ'יות לבין עוגת בראוניז פאדג'ית, שוקולדית ומנחמת. הן הביס המושלם כשמתכרבלים מתחת לשמיכה עם כוס תה חם וקולות של גשם מטפטף בחוץ.

חומרים לכ-20 עוגיות

200 גרם שוקולד מריר
115 גרם חמאה
100 גרם סוכר
100 גרם סוכר חום בהיר
2 ביצים גודל L
כף תמצית וניל
125 גרם קמח
15 גרם אבקת קקאו כהה
5 גרם אבקת אפייה
חצי כפית מלח

  • בקערה שמים את החמאה והשוקולד וממיסים בפולסים במיקרוגל. מערבבים לקבלת תערובת חלקה ואחידה
  • בקערת מיקסר שמים את הביצים, הווניל והסוכרים ומקציפים כ-5-6 דקות במהירות בינונית עד לקבלת תערובת תפוחה מאוד ובהירה
  • מקפלים את תערובת השוקולד אל תערובת הביצים
  • מנפים יחד את כל האבקות ומקפלים אל התערובת. מערבבים רק עד שלא רואים יותר את האבקות, חשוב לא לערבב יותר מדי
  • באמצעות כף או כף גלידה קורצים מהתערובת כדורים קטנים ומסדרים אותם במרווחים על גבי מגשים עם נייר אפייה
  • אופים ב-180 מעלות כ-12-13 דקות. העוגיות יהיו עדיין רכות כשהן יצאו מהתנור. חשוב לתת להן להתקרר לפחות 15 דקות לפני שמעבירים אותן מהמגש. מצננים לחלוטין ומגישים
  • שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד שבוע

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה