את לחמניות האננס המופלאות האלה תמצאו בכל מאפיה סינית ברחבי העולם אבל אולי תופתעו לגלות שאין ברשימת המרכיבים הדרושים להכנתן שום תזכורת לאננס. השם המפתיע מגיע פשוט מהמראה שלהן שהזכיר למי שהחליט אי שם בעבר לתת להן את השם צורה של אננס. כל זה לא מוריד מערכן בכלל ומדובר בלחמניות חלב רכות ואווריריות עם ציפוי פריך מתקתק והן הולכות נהדר ככריכים גם עם מילויים מתוקים וגם עם מילויים מלוחים וגם ככה סתם כנשנוש בפני עצמן.

חומרים ל-12 לחמניות

לרביכה מקדימה:
100 גרם חלב
20 גרם קמח לחם

ללחמניות:
125 גרם חלב
5 גרם שמרים יבשים
50 גרם סוכר
340 גרם קמח לחם
חצי כפית מלח
1 ביצה גודל L
60 גרם חמאה רכה

לציפוי:
250 גרם קמח
חצי כפית אבקת אפייה
115 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם סוכר
1 ביצה גודל L
חצי כפית תמצית וניל
טיפה צבע מאכל צהוב (אופציונלי)

  • מכינים את הרביכה: שמים את החלב והקמח בסיר קטן ומבשלים תוך כדי ערבוב על אש נמוכה עד שהתערובת מסמיכה מאוד
  • מסירים מהאש ומצננים לחלוטין
  • מכינים את הבצק ללחמניות: בקערת מיקסר שמים את הרביכה הקרה יחד עם כל החומרים האחרים
  • לשים עם וו לישה כ-12 דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש
  • מעבירים את הבצק לקערה נקייה משומנת קלות, מכסים ומניחים במקום חמים לתפיחה כ-40 דקות עד שעה
  • בינתיים מכינים את הציפוי: בקערת מיקסר (אפשר באותה קערה) שמים את הקמח, אבקת האפייה והחמאה ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת פירורים דקים מאוד
  • מוסיפים את הסוכר ומערבלים מספר שניות. מוסיפים את הביצה, הווניל וצבע המאכל אם משתמשים ומערבלים רק עד שמתקבל בצק אחיד
  • מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעובי של כ-3 מ"מ וקורצים ושומרים במקרר עד להרכבה
  • מחלקים את הבצק של הלחמניות ל-12 חלקים שווים ומגלגלים כל חלק לכדור ומסדרים אותם על גבי מגש עם נייר אפייה
  • מכסים ומניחים במקום חמים לתפיחה שנייה של כשעה
  • מברישים את הלחמניות התפוחות במעט חלבון ביצה טרוף
  • קורצים מהבצק של הציפוי דיסקיות בקוטר קצת יותר רחב מהקוטר של הלחמניות התפוחות
  • חורצים בבצק חריצים בצורת שתי וערב באמצעות סכין חדה ומניחים את הדיסקית של הבצק הפריך על גבי הלחמניה. מהדקים בעדינות. רצוי שדיסקית הבצק הפריך תכסה את בצק הלחמניות מכל הכיוונים
  • מכניסים מיד לאפייה ב-170 מעלות כ-18-20 דקות. מצננים.

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה