אני מכור לפרג, בכל מאפה ובכל צורה. אני כמעט תמיד אעדיף מאפה במילוי פרג על פני כל המילויים האחרים. המתחרה היחיד שלו בעיניי הוא אולי שוקולד מריר. הפעם הכנתי שבלולי בריוש רכים ועדינים מבצק שפשוט נמס בפה ממולאים בהמון פרג והם יצאו מדהימים. ללא ספק המאפה שלי לעונת הפרג המתקרבת.

חומרים לכ-30 מאפים

למלית פרג:
400 גרם שמנת מתוקה
200 גרם פרג טחון טרי
85 גרם סוכר

לפוליש:
3 גרם שמרים יבשים
40 גרם חלב
50 גרם קמח

לבצק:
225 גרם קמח
5 גרם מלח
45 גרם סוכר
4 ביצים גודל L
195 גרם חמאה רכה

  • מתחילים בהכנת הפוליש: שמים את כל החומרים בקערה קטנה ומערבבים היטב. מכסים ומניחים במקום חמים לתפיחה כשעה.
  • בינתיים מכינים את מלית הפרג: שמים את כל החומרים בסיר ומביאים לרתיחה. מבשלים תוך כדי ערבוב כ-15 שניות ומסירים מהאש. מכסים בניילון נצמד על פני המילוי ושומרים במקרר עד להרכבה.
  • מכינים את הבצק: בקערת מיקסר שמים את הפוליש המוכן ומוסיפים את כל החומרים מלבד החמאה
  • לשים עם וו לישה במהירות בינונית כ-12 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש
  • מוסיפים את החמאה בהדרגה, קצת כל פעם, וממשיכים ללוש עד שהיא נטמעת פנימה לתוך הבצק לפני שמוסיפים עוד
  • מכדררים את הבצק לכדור ומעבירים לקערה מקומחת קלות. הבצק יהיה רך מאוד וזה בסדר. מכסים את הקערה ומעבירים למקרר ל4 שעות לפחות ועדיף ללילה
  • מרדדים את הבצק למלבן בעובי של כחצי ס"מ ומורחים מעל את מלית הפרג בשכבה אחידה
  • מגלגלים את הבצק לגליל וחותכים ממנו שבלולים ברוחב כ-2 ס"מ
  • מסדרים את השבלולים על גבי מגש עם נייר אפייה, מכסים ומניחים במקום חמים לתפיחה כשעה וחצי
  • מברישים את השבלולים במעט ביצה טרופה ואופים ב-180 מעלות כ-15-20 דקות
  • מומלץ להגיש את המאפים כשהם חמימים
  • שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד שבוע

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש תגובה אחת

  1. יגאל קרבי

    היי
    בטוח שרק 225 גר קמח?
    אי אפשר לעשות מהבצק כדור והוא יוצא ממש ממשרך נוזלי.
    ככה צריך להיות?

השאר תגובה