אמנם מזג האוויר כבר חם מאוד ויותר מאתגר להכין בבית מאפי שמרים מדופפים, אבל אם תפעילו מזגן במטבח ותקררו אותו טוב אז תצליחו. ואם נודה על האמת אין על העלים הזהובים הקראנצ'יים האלה שנמסים בפה וכשמשדכים אותם למלית של גבינת שמנת ומצפים אותם בדובדבנים טריים התוצאה היא לא פחות מאלוהית.

חומרים ל-8 מאפים גדולים

לבצק:
370 גרם קמח לחם
10 גרם מלח
60 גרם סוכר
10 גרם שמרים יבשים
130 גרם חלב
30 גרם מים
1 חלמון מביצה גודל L
50 גרם חמאה

לקיפולים:
250 גרם חמאה

למילוי:
200 גרם גבינת שמנת
50 גרם סוכר
50 גרם שמנת חמוצה
20 גרם קמח
כפית תמצית וניל
1 ביצה גודל L

לציפוי:
1 כוס דובדבנים מגולענים טריים או קפואים
100 גרם סוכר
15 גרם קורנפלור
1 כף מיץ לימון

  • מכינים את הבצק: שמים את כל החומרים מלבד החמאה בקערת מיקסר ולשים עם וו לישה עד שהבצק מתאחד. מוסיפים את החמאה
  • עד שהיא נטמעת וממשיכים ללוש עוד כ-15 דקות.
  • מעבירים לקערה מקומחת, מכסים בשקית גדולה ומניחים בצד לתפיחה כשעה
  • מוציאים מהבצק מעט את האוויר ומשטחים אותו לצורת ריבוע בגודל כ-20X20 ס"מ
  • עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-2-3 שעות ועדיף ללילה
  • מערבלים מעט את החמאה לקיפול עד שהיא מתרככת ומסדרים אותה על נייר אפייה לריבוע בגודל 20X20 ס"מ ובעובי אחיד, שומרים במקרר עד לשימוש
  • מרדדים את הבצק לריבוע בגודל 30X30 ס"מ ומניחים את החמאה לקיפול במרכז בצורת מעויין (חשוב לוודא שהחמאה גמישה ולא קשה מדי)
  • סוגרים את הבצק כמו מעטפה ומהדקים היטב
envelope
  • מרדדים את הבצק לאורך של 50 ס"מ עובי כ-7 מ"מ ומקפלים את החלק התחתון אל המרכז ואז את החלק העליון מעליו (קיפול של 3)
folding3
  • חוזרים על הפעולה פעם נוספת לקבלת קיפול נוסף.
  • עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה עד שעה
  • מרדדים את הבצק למלבן בגודל 30X40 ס"מ. אם הבצק מתכווץ בזמן הרידוד, מכסים אותו ומכניסים למקרר למנוחה של חצי שעה לפני שממשיכים.
  • בינתיים מכינים את המילוי: מערבבים יחד את כל החומרים ויוצקים לתבניות שקעים בקוטר 6 ס"מ. מעבירים למקפיא לשעתיים לפחות.
  • קורצים מהבצק עיגולים בקוטר כ-10 ס"מ ומסדרים אותם על גבי מגש עם נייר אפייה
  • מכסים ומניחים במקום חמים לתפיחה כשעתיים עד שהעיגולים מכפילים את נפחם
  • מחלצים את המילוי מהשקעים ונועצים עיגול של מילוי קפוא בתוך כל אחד מעיגולי הבצק. מהדקים פנימה.
  • מברישים את שולי הבצק במעט ביצה טרופה ואופים ב-180 מעלות כ-15-20 דקות להזהבה. מצננים מעט.
  • מכינים את ציפוי הדובדבנים: בסיר שמים את הפירות והסוכר ומחממים עד שהפירות מגירים מעט נוזלים ומתחילים לרתוח
  • טורפים יחד את הקורנפלור ומיץ הלימון ומוסיפים אל הסיר. מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כ2-3 דקות להסמכה.
  • יוצקים כ-1-2 כפות מהמלית על גבי כל אחד מהמאפים ומגישים מיד
  • שומרים במקרר 2-3 ימים

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה