נראה לי שאת הפיתה ממולאת בבשר וצרובה בגריל כולם מכירים היום בשם עראיס. קבלו מתכון חדש ומקורי שלי שבחרתי לקרוא לו היד של הראיס. בצק פטאייר עם זעתר טרי ממולא בבשר טחון מתובל. נתתי לו צורה יפה, מיוחדת ומעניינת ואפיתי אותו בתנור והתקבל מאפה מפנק ומושלם.

חומרים ל-10-12 מאפים גדולים
לבצק:
350 גרם קמח (2 וחצי כוסות)
4 גרם שמרים יבשים (1 כפית)
10 גרם סוכר (1 כף)
5 גרם מלח (חצי כפית)
180 גרם מים (3/4 כוס)
3 כפות שמן זית
צרור עלי זעתר טריים (אופציונלי)
למילוי:
750 גרם בשר טחון
3 שיני שום כתושות
חצי כפית כמון
חצי כפית כוסברה טחון
מעט מלח ופלפל
חצי כפית סומק (אופציונלי)
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר שמים את הקמח ומערבבים לתוכו בזה אחר זה את השמרים, הסוכר והמלח
- יוצקים עליהם את המים והשמן ולשים עם וו לישה כ-8 דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש
- מוסיפים את עלי הזעתר ולשים אותם כדקה עד שהם נטמעים לתוך הבצק
- מעבירים את הבצק לקערה נקייה ומכסים בשקית גדולה. מניחים במקום חמים לתפיחה כשעה
- בינתיים מכינים את המלית: מערבבים יחד את כל החומרים ושומרים בצד עד להרכבה
- מחלקים את הבצק ל-10-12 חלקים שווים ומכדררים לכדור
- מחלקים גם את מלית הבשר לחלקים שווים ומגלגלים כל אחד לכדור
- לוקחים כדור בצק ויוצרים במרכזו גומה עמוקה. מניחים בפנים כדור בשר ועוטפים אותו עם הבצק מכל הכיוונים, מכדררים שוב על מנת להדק את סגירת הבצק על גבי המילוי
- מרדדים את הכדור הממולא לעלה עגול בקוטר כ-15-20 ס"מ
- באמצעות סכין חדה חותכים צד אחד של העלה עד המרכז לרצועות דקות וצפופות
- מעבירים עוד רידוד קל על מנת שהמלית תבצבץ החוצה מהחתכים
- מעבירים את המאפה המוכן למגש מוכן עם נייר אפייה
- מברישים את המאפים בביצה טרופה ואופים ב-180 מעלות 15-20 דקות עד שהם מזהיבים והבשר משנה את צבעו
- מוציאים את המאפים מהתנור ומברישים מיד במעט שמן זית. מגישים חם.
