הפעם נכנסתי למטבח יחד עם ינון המוכשר ואנחנו מדגימים לכם יחד הכנה של עוגת רד וולווט מושלמת, עם שכבות חומות-אדומות עם טעם קקאו חמצמץ ועמוק והמון קצפת טעימה. קישטנו עם שברי עוגיות רד וולווט שבמקרה מצאנו בסופר וקיבלנו תוצאה שהילדים פה בבית חיסלו במהירות.

לעוגה:
230 גרם חמאה רכה
400 גרם סוכר
4 ביצים גודל לארג'
320 גרם קמח
40 גרם אבקת קקאו
5 גרם אבקת אפייה
חצי כפית מלח
240 גרם שמנת חמוצה
מעט צבע מאכל אדום
15 גרם חומץ
2 כפיות תמצית וניל
לקצפת:
500 גרם שמנת מתוקה
3 כפות סוכר
2 כפות פודינג וניל
- מכינים את העוגה: בקערת מיקסר מערבלים עם וו גיטרה חמאה רכה וסוכר כ-2-3 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה
- מוסיפים בהדרגה את הביצים ומערבלים עד שהן נטמעות פנימה
- מנפים יחד את הקמח, אבקת הקקאו, אבקת האפיייה והמלח ומקפלים אל הבלילה
- מקפלים פנימה את השמנת החמוצה
- מערבבים יחד את החומץ עם צבע המאכל ותמצית הווניל ומקפלים אל התערובת
- משמנים ומקמחים שלוש תבניות בקוטר 20 ס"מ, מחלקים את הבלילה שווה בשווה בין התבניות
- אופים ב-180 מעלות כ-20-25 דקות עד שקיסם המוחדר במרכז יוצא יבש. מצננים לחלוטין.
- מכינים את הקצפת – מקציפים יחד את כל החומרים עד לקבלת קצפת יציבה מאוד
- מניחים על צלחת הגשה עוגה אחת ומורחים עליה שכבה אחידה של הקצפת
- חוזרים על הפעולה פעמיים נוספות
- מורחים את הקצפת שמסביב לעוגה כך שייראו את הדפנות
- את יתרת הקצפת מזלפים עם צנטר כוכב על החלק העליון של העוגה
- מעבירים למקרר להתייצבות כשעה ומגישים. שומרים במקרר עד שלושה ימים
