ראיתי את הדבר היפהפה הזה רץ באינסטגרם והחלטתי שאני חייב לייצר גרסה כזאת משל עצמי. חייב להודות שהייתי סקפטי מאוד ואני לא מאמין כמה שמניפות הבקלאווה פיסטוק האלה יצאו קראנצ'יות וטעימות. ממליץ לכם בחום לנסות וגם להיזהר כי זה ממכר ממש. ויש למתכון הזה עוד יתרון אחד נוסף – הוא פרווה וגם טבעוני ואינו מכיל מוצרי חלב או מוצרים מן החי.

חומרים לכ-30-40 מניפות

1 חבילה עלי פילו מצוננים מוכנים לשימוש
חצי כוס שמן נייטרלי (קנולה למשל)

לסירופ:
300 גרם סוכר
200 גרם מים
1 כף תמצית וניל
גרידה מלימון אחד
2 כפות מיץ לימון

לציפוי:
4 כפות גדושות מחית פיסטוק איכותית
3 כפות שמן נייטרלי
כוס פיסטוקים קצוצים דק

  • פורסים את עלי הפילו המוכנים על גבי משטח עבודה ומכסים במגבת
  • לוקחים בכל פעם עלה פילו אחד ומניחים על משטח נקי
  • מברישים את העלה היטב בשמן ומקפלים אותו על שתיים כך שהשמן בתוך הקיפול
  • חותכים את העלה המקופל לשלושה ריבועים שווים
  • מקפלים כל ריבוע קפלים בצורת זיגזג כמו של מניפה ואז מקפלים לשניים
  • נועצים קיסם בבסיס של הקיפול ופורסים לקבלת צורת מניפה
  • מסדרים את המניפות המוכנות על גבי מגש עם נייר אפייה
  • מברישים את המניפות המוכנות במעט שמן ואופים ב-180 מעלות כ-15-20 דקות להזהבה. מצננים.
  • בינתיים מכינים את הסירופ: שמים את כל החומרים בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד 2 דקות ומסירים מהאש. מצננים.
  • טובלים את המניפות המוכנות בסירופ הסוכר ומניחים על גבי רשת על מנת להוריד את עודפי הסירופ
  • מערבבים את מחית הפיסטוק עם השמן לקבלת תערובת דלילה יחסית
  • טובלים את קצות המניפות במחית הפיסטוק המדוללת וטובלים מיד בפיסטוקים הקצוצים
  • מסדרים את המניפות על גבי צלחת הגשה ומגישים
  • שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד שבוע

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה