לאחרונה גיליתי שלסגנון העיצוב הזה יש שם. לדוגמת המשבצות המוכרת הזאת קוראים גינגהם ותמצאו אותה במגבות מטבח, מפות של מסעדות איטלקיות ועכשיו גם בעוגיות חמאה. העיצוב לא מסובך – מכינים את אותו בצק פריך שלוש פעמים עם כמות משתנה של אבקת קקאו, מקררים, חותכים לרצועות ומרכיבים את העיצוב הרצוי. מקררים שוב ואז פורסים לפרוסות דקות. אופים ומקבלים עוגיות משגעות, טעימות ויפהפיות.

בצק פריך שקדים:
310 גרם קמח
180 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
120 גרם אבקת סוכר
50 גרם אבקת שקדים
1 ביצה גודל L
קמצוץ מלח

בצק קקאו בהיר – מכינים שוב את אותו בצק מלמעלה עם תוספת 15 גרם אבקת קקאו כהה

בצק קקאו כהה – מכינים פעם שלישית את אותו בצק עם תוספת 30 גרם אבקת קקאו כהה

אם לא רוצים להכין מכל כמות הבצק ניתן לשמור את העודפים במקפיא ולהשתמש להכנת עוגיות חמאה אחרות או כקלתיות לטארטים ופאי

  • להכנת הבצק: בקערת מיקסר שמים את החמאה, והקמח ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת פירורים דקים
  • מוסיפים את אבקת הסוכר ואבקת השקדים ומערבלים כמה שניות
  • מסיימים עם הוספת הביצה והמלח ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד
  • אוספים את הבצק לגוש מלבנים בעובי כ-1 ס"מ ומקררים במקרר כשעה לפחות, אפשר גם להיעזר במקפיא לקירור מהיר
  • חוזרים על הפעולה פעמיים נוספות עם תוספת של קקאו לקבלת שלושה בצקים בצבעים שונים
  • חותכים כל בצק לרצועות ארוכות, מברישים את הרצועות במעט מים ומדביקים זו לזו לקבלת הצורה הרצויה
  • סדר הרצועות צריך להיות:
  • שורה ראשונה – קקאו כהה, קקאו בהיר, קקאו כהה, קקאו בהיר, קקאו כהה
  • שורה שנייה – קקאו בהיר, לבן, קקאו בהיר, לבן, קקאו בהיר
  • שורה שלישית – כמו השורה הראשונה
  • שורה רביעית – כמו השורה השנייה
  • שורה חמישית – כמו השורה הראשונה
  • מהדקים היטב את גוש הבצק המעוצב שקיבלנו ומעבירים למקפיא לחצי שעה לפחות
  • חותכים מהבצק פרוסות דקות מעוצבות בעובי של כ-3 מ"מ ומסדרים אותן על מגש עם נייר אפייה או סילפאן (סיליקון שחור מחורר)
  • אופים ב-170 מעלות כ-12-15 דקות להזהבה קלה בלבד. מצננים ומגישים.
  • שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר שבוע ויותר

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה