עם השנים הפכו עוגיות המנטקדוס הספרדיות לעוגיות האהובות עליי ביותר והיום אני עם גרסת פיסטוק מנצחת. הבצק שלי מכיל רק כמות קטנה של נוזלים ולכן הוא פירורי מאוד. אני מהדק הכל יחד, קורץ עוגיות עבות יחסית ואופה אותן מעט פחות מהרגיל כדי לקבל עוגיות במרקם מושלם, פריכות מאוד מבחוץ ורכות כל כך מבפנים שהן פשוט נמסות בפה. אם טרם ניסיתם, הגיע הזמן.

חומרים לכ-30 עוגיות

200 גרם פיסטוקים קלופים
120 גרם חמאה או מרגרינה
80 גרם מחית פיסטוק
200 גרם אבקת סוכר
400 גרם קמח
1 ביצה
8 גרם אבקת אפייה
גרידה מלימון אחד
מעט תמצית וניל או אבקת וניל

  • קולים את הפיסטוקים 8 דקות ב-180, מצננים וטוחנים לאבקה דקה. לחילופין, ניתן להשתמש באבקת פיסטוקים קנויה אבל הטעם מעט שונה.
  • בקערת מיקסר שמים את החמאה כשהיא קרה וחתוכה לקוביות עם מחית הפיסטוק, הקמח ואבקת האפייה ומערבלים עד לקבלת פירורים דקים
  • מוסיפים פנימה את אבקת הסוכר ואבקת הפיסטוקים ומערבלים מעט
  • מוסיפים פנימה את הביצה, הלימון והווניל ומערבלים רק עד שהבצק מתאחד
  • מקררים את הבצק חצי שעה עד שעה
  • מרדדים את הבצק לעלה עבה בעובי כ-1.5-2 ס"מ וקורצים ממנו באמצעות קורצן עוגיות
  • מסדרים את העוגיות על מגש עם נייר אפייה. רצוי לקרר אותן עוד מעט בשלב הזה אם אפשר.
  • אופים ב-180 מעלות 10 דקות. חשוב לא לאפות יותר מדי כי אנחנו רוצים שהן יישארו רכות מאוד בפנים.
  • מצננים היטב ומפדרים באבקת סוכר בנדיבות. שומרים בטמפרטורת החדר בקופסה אטומה.

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה