את קינוח המילפוליה הזה, שהוא בעצם גרסה איטלקית למילפיי הצרפתי, אכלתי לראשונה בבית הקפה הוותיק סאנט אוסטקיו שבלב רומא. הוא היה כל כך מושלם שכמובן שכשחזרתי הביתה הייתי חייב לנסות להכין גרסה שלו בעצמי. הוא נמוך ודק ונוח להחזיק אותו ביד ולאכול כך שלא צריך להיאבק עם הכפית שמפרקת את הכל. ובין שכבות בצק העלים תמצאו שכבה של קרם שוקולד לבן ושכבה של קרם שוקולד חלב. זה אלוהי!

חומרים לריבוע בגודל 25X25 ס"מ

1 חבילה בצק עלים (אני השתמשתי בבצק עלים בקירור של שמרית בגלל שהוא מרודד דק מאוד ומתאים כאן למתכון, אבל כל בצק עלים יעבוד, במיוחד אם יש לכם כוח להכין אחד קלאסי בעצמכם)

למילוי:
500 גרם חלב
60 גרם סוכר
45 גרם קורנפלור
3 חלמונים מביצים בגודל L
כף תמצית וניל
100 גרם שוקולד לבן
100 גרם שוקולד חלב

לפידור:
אבקת סוכר
אבקת קקאו

  • לאפיית הבצק: מסדרים את הבצק על גבי מגש עם נייר אפייה
  • מניחים מעל נייר אפייה נוסף ומעליו מגש תנור נוסף
  • מחממים את התנור ל-200 מעלות ואופים את הבצק בין שני המגשים כ-25-30 דקות עד שהוא מקבל צבע שחום יפה
  • מצננים את הבצק לחלוטין וחותכים ממנו שלושה ריבועים בגודל הרצוי
  • מכינים את הקרם: בסיר שמים את החלב ותמצית הווניל ומביאים לרתיחה
  • בינתיים טורפים בקערה את החלמונים עם הסוכר והקורנפלור
  • יוצקים את החלב הרותח על גבי תערובת החלמונים תוך כדי ערבוב ומחזירים אל הסיר
  • מבשלים על אש בינונית דקה או שתיים תוך כדי ערבוב נמרץ עד שהתערובת רק מתחילה לבעבע
  • מסירים את הקרם מהאש וכשהוא עדיין חם מחלקים אותו לשני חלקים שווים
  • לחלק אחד מוסיפים את השוקולד הלבן ולחלק השני מוסיפים את שוקולד החלב, מערבבים היטב עד שהשוקולדים נמסים
  • על גבי דיסקית בצק אחת יוצקים את קרם השוקולד הלבן ומיישרים בשכבה דקה
  • מניחים מעל דיסקית בצק שנייה ומעליה מורחים את קרם שוקולד החלב
  • מסיימים עם הדיסקית השלישית והאחרונה של הבצק ומהדקים בעדינות
  • מעבירים למקרר להתייצבות של כמה שעות
  • עם סכין משוננת פורסים את העוגה לריבועים אישיים בגודל הרצוי ומפדרים אותם באבקת סוכר ואבקת קקאו
  • שומרים במקרר 3-4 ימים

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה