כשהגשתי את הקינוח הזה למשפחה שלי הורמו כמה גבות. אז נכון, השילוב הזה של ענבים לתוך קינוחים הוא אולי לא שגרתי כל כך, אבל הוא עובד במקרה הזה פשוט נהדר. להכנת שכבת המילוי השתמשתי בשילוב של ענבים ירוקים ואדומים ומהם הכנתי מעין ריבה זריזה, בישול קצר של כמה דקות עם מעט סוכר והיא מוכנה. את המלית המיוחדת הזאת שמתי בין שתי שכבות קראמבל בצק פריך וקיבלתי קינוח קליל, מרענן, קיצי וכיפי. ויש גם בונוס גדול – המתכון הזה מתאים במיוחד להכנה גם פרווה, טבעוני או ללא גלוטן.

חומרים לתבנית בגודל 30X20 ס"מ
לקראמבל:
200 גרם חמאה או מרגרינה או מחמאה או נטורינה קרה חתוכה לקוביות
350 גרם קמח (ניתן להחליף בקמח תמי ללא גלוטן)
50 גרם סוכר חום בהיר
1 ביצה גודל L
50 גרם שמנת חמוצה (ניתן להחליף בחלב סויה או קרם קוקוס)
למלית:
700 גרם ענבים ירוקים ואדומים חצויים
2 כפות סוכר
2 כפות מים
מיץ וגרידה מלימון אחד
- מכינים את הקראמבל: שמים את הקמח והחמאה בקערת מיקסר ומערבלים עם וו גיטרה ומערבלים עד לקבלת פירורים דקים כמו קוסקוס
- מוסיפים את יתרת החומרים ומערבלים רק עד לקבלת כדור בצק
- מעבירים את כדור הבצק למקרר לכמה שעות או למקפיא לשעה
- בינתיים מכינים את המלית: שמים את כל החומרים בסיר ומבשלים על אש בינונית עד שהענבים מתרככים מעט, כ-5-7 דקות
- מועכים חלק מהענבים בעזרת מזלג ומסננים נוזלים עודפים אם יש יותר מדי. מצננים ושומרים בצד.
- מרכיבים את העוגה: מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. חלק אחד מהדקים באמצעות הידיים לתחתית של תבנית בגודל מתאים.
- מפזרים את הענבים בשכבה אחידה על גבי כל הבצק
- את החלק השני של הבצק מגרדים בפומפייה לקבלת פירורים גסים ומפזרים אותם על גבי הענבים
- אופים ב-180 מעלות כ-20-25 דקות להזהבה. מצננים מעט ומגישים.
- שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר 3-4 ימים.
