הפעם הכנתי פאי גבינה בסגנון מזרח אירופאי אותנטי עם שתי שכבות של בצק פריך וביניהן שכבה נדיבה של מלית גבינה טעימה עם נגיעות פטל. למלית אני משתמש בגבינת טבורוג שאפשר להשיג בסופרים ובמעדניות. היא יחסית נייטרלית בטעם אבל יש לה חמיצות עדינה ונעימה שמשתלבת בצורה נהדרת עם חתיכות הפרי. את הבצק מכינים עם שילוב של גבינת שמנת ושמנת חמוצה שנותנות לו מרקם פריך במיוחד ודיפוף שמתקרב מעט לכיוון בצק עלים.

חומרים לעוגה בתבנית בגודל 30X20 ס"מ
לבצק:
200 גרם גבינת שמנת או מסקרפונה
100 גרם שמנת חמוצה
20 גרם חמאה רכה
50 גרם אבקת סוכר
1 כף תמצית וניל
300 גרם קמח
1 כף מים קרים
למילוי:
500 גרם גבינת טבורוג או טוב טעם או ריקוטה
150 גרם שמנת חמוצה
2 ביצים גודל L
80 גרם סוכר
גרידה מלימון אחד
100 גרם פטל טרי או קפוא חתוך לחתיכות בינוניות
- מכינים את הבצק: שמים את כל החומרים מלבד המים בקערת מיקסר ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת פירורים דקים
- מוסיפים את המים ונותנים עוד ערבול קצר רק עד שהבצק מתאחד
- מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים כל חלק בין שני ניירות אפייה למלבן בגודל של התבנית
- מסדרים בצק אחד בתחתית של התבנית (ללא השוליים) ומהדקים היטב
- שומרים את חתיכת הבצק השנייה במקרר
- מערבבים יחד את כל חומרי המלית מלבד הפטל לקבלת תערובת אחידה
- מקפלים את הפטל אל המלית תוך כדי ערבוב מינימלי על מנת לא למעוך את הפטל ולא לצבוע את כל המילוי בוורוד
- מפזרים את המילוי בשכבה אחידה על גבי תחתית הבצק ומניחים מעל את מלבן הבצק השני. מהדקים בעדינות.
- אופים ב-180 מעלות כ-45 דקות, רצוי עם טורבו ולשים את המגש בחלק התחתון של התנור. אם העוגה משחימה מדי בזמן האפייה מכסים אותה מלמעלה בנייר האפייה בערך באמצע הדרך
- מצננים וחותכים לריבועים. מגישים חמים אם מעט גלידה או קצפת, או מצננים לחלוטין ומפדרים מעל אבקת סוכר ושומרים במקרר בקופסה אטומה עד שבוע.
