לפני שבוע הייתי שוב בארצות הברית וכהרגלי הלכתי לאכול ארוחת ערב במסעדת הצ'יזקייק פקטורי המפורסמת. הפעם בחרנו לקנח עם עוגת גבינה שוקולד לבן ופטל שהייתה מושלמת וללא ספק נבחרה לטובה ביותר שאכלנו שם עד כה. בעקבות אותה זלילה, הבטחתי לכם שננסה לשחזר את ההצלחה אצלנו בבייקרי ונדווח את התוצאות, אז הנה אנחנו מדווחים. קבלו מתכון לעוגת גבינה שוקולד לבן ותותים עם תחתית עוגיות אוריאו. מושלם!
עוגת גבינה, שוקולד לבן ותות בקוטר 20 ס"מ
תחתית אוריאו:
140 גרם עוגיות אוריאו ללא המילוי טחונות לאבקה (מה שיוצא מקופסת אוריאו בגודל סטנדרטי, למי שאין אפשר עם פטיבר שוקולד)
25 גרם סוכר (2 כפות)
40 גרם חמאה מומסת
– מערבבים את כל החומרים בקערת מיקסר עם וו גיטרה במשך 3 דקות
– מרפדים את התחתית של התבנית ואת השוליים עד לחצי הגובה
– מקררים את התבנית חצי שעה לפחות במקרר או במקפיא
עוגת גבינה:
600 גרם גבינת שמנת (3 חבילות – אני השתמשתי ב-2 חבילות 16% ועוד חבילה של 5%)
170 גרם סוכר (3/4 כוס)
מעט מלח
160 גרם ביצים (3 ביצים גודל L)
70 גרם שמנת מתוקה (1/3 כוס)
מעט תמצי וניל
60 גרם מחית תות או תותים טחונים
180 גרם שוקולד לבן
– שמים בקערת מיקסר את הגבינות, הסוכר והמלח ומערבבים עם וו גיטרה כ-3 דקות עד לקבלת תערובת חלקה
– מוסיפים פנימה את הביצים ב-3 מנות ומערבלים על פעם עד להיטמעות מלאה של הביצים בתערובת
– מוסיפים את השמנת המתוקה ותמצית הוניל ומערבלים עוד 2 דקות
– מוציאים רבע מהתערובת לקערה נפרדת ומקפלים פנימה את מחית התותים
– ממיסים את השוקולד הלבן ומוסיפים אליו בהדרגה כל פעם עוד קצת משאר התערובת (לא זו עם התותים) עד שכל התערובת אוחדה עם השוקולד
– יוצקים את התערובת עם השוקולד הלבן על התבנית
– מפזרים פנימה את התערובת עם התותים ויוצרים צורה של שיש בעזרת סכין
– מניחים את התבנית בתוך אמבט מים ואופים ב-160 מעלות שעה ורבע עד שעה וחצי עד שכל השוליים של העוגה יציבים וזהובים מעט ומרכז העוגה עדיין מעט רוטט
– מצננים את העוגה ומכניסים אותה להתייצבות לילה במקרר
– מקשטים בקצפת ותותים טריים
הי דרור, מה יקרה אם בשביל התחתית נטחן את האוריאו כמו שהוא? בלי להפריד את המילוי מהעוגיה ובלי תוספת חמאה וסוכר? זה יעבוד?
הי דרור, מה יקרה אם בשביל התחתית נטחן את האוריאו כמו שהוא? בלי להפריד את המילוי מהעוגיה ובלי תוספת חמאה וסוכר? זה יעבוד?
יכול להיות שאפשר לטחון אותו בלי להפריד ובלי להוסיף סוכר, אבל חייבים את החמאה
הי דרור, העוגה נראית מעולה!
שתי שאלות –
– לא כ"כ ברור מהמתכון – אחרי שמחלקים את תערובת הגבינה לרבע ו3/4 – ל3/4 מוסיפים את השוקולד הלבן ולרבע את התותים או להפך?
– אם אכין את העוגה יומיים מראש, היא עדיין תהיה טובה או שזה יותר מדי?
תודה מראש
העוגה קלה להכנה וטעימה מאוד אבל לא יצא לי יפה כמו בתמונה.התות בהיר מידי .יכול להיות שצריך להוסיף צבע מאכל?
תותים הם תמיד בעייתיים מבחינת צבע. האם השתשמש בטריים או במחית מוכנה? הבעיה עם טריים היא שהם לפעמים יוצאים בצבע כזה ולפעמים באחר. אפשר להוסיף מעט צבע מאכל או לחילופים להחליף חלק מהתותים במחית פטל או קסיס שנותנים צבע חזק יותר.
השתמשתי בתותים טריים
אפשר להשתמש בפטל קפוא במקום התותים?
בהחלט
תודה רבה!!! פשוט להניח את הפטל הקפוא או לרסק אותו?
לדעתי כדאי לרסק חלק וחלק להשאיר שלם בשביל המרקם
המון תודה. מחר אני על זה…
היי
אם אני מכינה את העוגה ברינג, איך אני מכניסה לתוך אמבט מים?
עוטפים את התחתית והדפנות של הרינג (מבחוץ) בנייר אפייה ונייר כסף ומרימים את השוליים של נייר הכסף עד לגובה הדפנות של הרינג. אם חוששים אז אפשר אפילו לעטוף בנייר כסף פעמיים. חשוב שזה יהיה נייר כסף עבה ולא דק. ואז מכניסים את הרינג לתוך אמבט המים