הרבה מבקשים ממני מתכון לעוגיות שאני אוהב. אז בחרתי לשתף איתכם מתכון לעוגיות פשוטות שאני אוהב במיוחד עם טעם של פעם שתמיד מעורר בי זכרונות ילדות מתוקים.

בצק:
3 ו-1/2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
1 גביע שמנת חמוצה
1/4 כוס סוכר
3 חלמונים
200 גרם חמאה רכה
מעט תמצית וניל

מילוי:
3 חלבונים
1 כוס סוכר
1 שקית פודינג וניל

  • שמים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר ולשים רק עד שמתקבל בצק אחיד
  • עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות
  • מכינים את המילוי: מקציפים חלבונים בקערה עד שמתחיל להיווצר קצף בהיר
  • מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב
  • מוסיפים את הפודינג ומקציפים דקה נוספת
  • מחלקים את הבצק המקורר לארבעה חלקים שווים ומרדדים כל חלק למלבן דק
  • מורחים על המלבן רבע מהמילוי (שכבה דקה יחסית) ומגלגלים
  • חותכים לשבלולים בעובי 1 ס"מ ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה
  • אם רוצים לקבל צורה של סהרוני קצף – מורחים את המרנג על גבי ריבוע הבצק וחותכים אותו למשולשים. מגלגלים כל משולש מהצד הרחב לקבלת צורה של סהרון
  • אופים 20-30 דקות ב-170 מעלות עד שהעוגיות מזהיבות קלות

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 10 תגובות

  1. לילי

    יצא טעים מאוד מאוד מאוד!!

  2. ורד

    מה התחליף לפרווה ? אגב הכול אצלכם מדהים ניראה ליגה

    1. בייקרי 365

      תודה רבה! ניתן להחליף את החמאה במרגרינה בכמות שווה ואת השמנת החמוצה ב3/4 כוס מיץ תפוזים או רסק תפוחים ועוד כף מיץ לימון.

  3. Tal

    אחרי קצת עבודת גוגל— יצאו מעולה. נורא יעזור מידות גרם למי שאופה בחו״ל ולא יודע מידות של גביע ושקית בארץ…

    1. בייקרי 365

      יש באתר עמוד של המרת מידות ומשקולות מגרמים לכוסות ולהיפך

  4. מאור

    בוקר טוב,
    מילה את המתכון מהאוב..
    יש לי עודף חלבונים ומנסה להשתמש בהם, איך אפשר להחליף את החלמונים בבצק ? או שפשוט להוריד אותם ?
    תודה רבה ובאמת הכל באתר נראה מדהים

    1. בייקרי 365

      אפשר להחליף במים

  5. דיקלה

    ניתן להשתמש בשמן קוקוס במקום חמאה ואם כן כשהוא מומס או מוצק ובאיזה יחס
    תודה

    1. בייקרי 365

      כן, אפשר. הוא צריך להיות מוצק, אבל להוציא אותו חצי שעה מהמקרר לפני השימוש שיתרכך טיפה (מבלי לחזור להיות נוזלי לחלוטין)

השאר תגובה