יש משהו בטעם של אגוזי לוז שפשוט גורם לאנשים להתמוגג מאושר. אני בטוח שכולכם תחייכו אם יציעו לכם נוטלה, ביצת קינדר או וופל של לואקר. אז גם העוגה המאתגרת של השבוע מבוססת כל כולה על משחק של מרקמים וטעמים של אגוזי לוז. קרוסטיון לוז (פריך משוחזר), ביסקוויט לוז, פויטין ג'ינדויה (ג'ינדויה עם שבבי קרמל – מדהים!!!) ומוס ג'ינדויה.

IMG_5437_2.JPG

את הצורה המיוחדת מקבלים על ידי הכנה של העוגה בשלושה רינגים נמוכים, אבל ניתן גם להרכיב אותה בתוך רינג אחד גבוה. המתכון מתאים לעוגה בקוטר 18 ס"מ ובגובה 5 ס"מ.

סבלה לוז
40 גרם חמאה
40 גרם סוכר
40 גרם קמח
50 גרם אגוזי לוז קלופים, קלויים וטחונים לאבקה
1 גרם מלח

  • מערבלים את כל החומרים בקערת מיקסר עם וו גיטרה רק עד לקבלת בצק אחיד
  • מגרדים את הבצק עם פומפייה על גבי תבנית עם נייר אפייה
  • אופים ב-150 מעלות למשך 20 דקות

קרוסטיון לוז (פריך משוחזר)
120 גרם סבלה לוז (מהשלב הקודם)
25 גרם סוכר חום
25 גרם חמאה מומסת חמה
20 גרם חמאת קקאו מומסת חמה
גרידה מלימון אחד

  • מערבבים את כל החומרים בקערה ויוצקים לרינג בקוטר 16 ס"מ. דוחסים היטב בתחתית.
  • שומרים בהקפאה עד להרכבה

ביסקוויט לוז (בסגנון טיירי באמאס)
85 גרם ביצים
25 גרם סוכר אינוורטי
40 גרם שמנת מתוקה
40 גרם סוכר
40 גרם קמח
3 גרם אבקת אפייה
25 גרם שמן קנולה
25 גרם פרלינה לוז

  • שמים בקערה או מדליטר את הביצים, הסוכר האינוורטי והשמנת המתוקה ומבלנדרים עם בלנדר מוט
  • מוסיפים את האבקות: סוכר, קמח ואבקת אפייה וממשיכים לבלנדר עד שאחיד
  • מוסיפים את השמן והפרלינה וממשיכים לבלנדר עד שמתאחד
  • יוצקים לתבנית עם נייר אפייה בשכבה דקה ואחידה ואופים ב-170 מעלות 7 דקות
  • מצננים. קורצים שתי דיסקיות בקוטר 16 ס"מ ומניחים כל אחת בתחתית רינג באותו קוטר

פויטין ג'ינדויה
350 גרם ג'ינדויה (שוקולד-אגוזים, להשיג בחנויות המתמחות)
70 גרם סוכר
20 גרם מים
4 גרם שמן קנולה

  • חותכים את השוקולד לקוביות ושמים בקערת מיקסר עם וו גיטרה
  • שמים את הסוכר והמים בסיר קטן ומבשלים עד שמתקבל קרמל בצבע בינוני עד כהה
  • מפעילים את המיקסר על מהירות איטית ויוצקים את הקרמל פנימה (בזהירות שלא ישפריץ!)
  • כאשר כל השוקולד נמס מוסיפים את השמן וממשיכים לערבל עוד דקה
  • יוצקים את הפויטין על גבי הביסקוויטים, חצי בכל רינג ומעבירים למקפיא עד להרכבה

מוס ג'ינדויה
90 גרם ביצים
35 גרם סוכר
180 גרם ג'ינדויה
200 גרם שמנת
3 גרם ג'לטין
18 גרם מים קרים

  • ממיסים את הג'לטין במים קרים ומניחים בצד ל-10 דקות
  • מחממים את הביצים והסוכר על בן מארי עד ל-60 מעלות
  • בינתיים ממיסים את הג'ינדויה במיקרוגל בפולסים קצרים (זהירות לא לשרוף את השוקולד)
  • מסירים את הביצים מהאש ומערבבים פנימה את השוקולד עד לקבלת גנאש אחיד
  • מניחים בצד לצינון עד שמגיע ל-30 מעלות
  • ממיסים את הג'לטין במיקרוגל 10 שניות ומוסיפים פנימה
  • מקציפים את השמנת המתוקה עד למרקם יוגורט ומקפלים פנימה
  • מכינים 3 רינגים בקוטר 18 ס"מ. בתחתית אחד מהם מניחים את הקרוסטיון הקפוא ובשני האחרים את שני האינסרטים של הביסקוויט והפויטין
  • יוצקים על כל אחד מוס עד שמגיע לגובה 1.5 ס"מ, משטחים ומעבירים להקפאה לשעתיים לפחות

הרכבה

  • מחלצים את המוס הקפוא מהרינגים ומניחים אותם אחד על השני עם מעט היסט
  • מרססים את כל העוגה עם ציפוי שוקולד מריר (100 גרם שוקולד מריר ו-100 גרם חמאת קקאו מומסים יחד)
  • מרססים צד אחד של העוגה עם ציפוי שני של שוקולד לבן (100 גרם שוקולד לבן, 100 גרם חמאת קקאו ומעט צבע מאכל מומסים יחד)
  • אם רוצים ניתן לקשט באגוזי לוז טבולים במעט קרמל או איזומלט עם מעט צבע מאכל לבן

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 9 תגובות

  1. קארין

    היי דרור,
    תודה על השיתוף במתכונים, הכל נראה טעים ומדוייק והתמונות מהממות!
    בקשר למתכון- אני רוצה להכין את הביסקוויט אבל שיהיה רק שוקולדים ולא בטעם לוז. אפשרי לדעתך? מה לשנות במתכון?
    תודה!

    1. בייקרי 365

      היי קארין,
      תודה רבה!
      אם את רוצה ביסקוויט נייטרלי, ניתן להחליף את אגוזי הלוז באבקת שקדים.
      אם את רוצה ביסקוויט בטעם של שוקולד, אז את יכולה להכין את הביסקוויט שבמתכון הזה: http://wp.me/p7EQow-2n

  2. עמרי

    היי דרור, במתכון בשלב של הפויטין ג'אנדויה, לא כתוב כמה גרם שבבי פויטין יש להשתמש. אשמח להבהרה.. תודה 🙂

    1. בייקרי 365

      היי עמרי, השכבה הזאת נקראת פוייטין בגלל שהיא אמורה להיות כמו יריעה דקה. אין בה את מה שאתה מכיר בתור פייטה פוייטין.

  3. שירן

    זה בפירוש אחד היפים שלך!! מרהיב ממש 🙂
    העוגה הבאה שאכין. תודה על מתכונים מעולים, מיוחדים, הסברים מפורטים והמון ידע שאתה חולק.
    אין כמוך 🙂

  4. TIKI

    אתה פשוט אלוף כל מתכון שלך הצגה !!
    תודה רבה על השיתוף 😁

  5. יונתן וקסלר

    היי
    ניתן להכין גיאנדויה משוקולד חלב ומחית אגוזי לוז ביחס 1:1,ולא לשלם מחיר מופקע בחנויות מתמחות

    1. בייקרי 365

      נכון, יש אפילו פוסט על זה… 🙂

להגיב על עמרילבטל