מחית פרלינה ביתית

לפעמים מוצאים אותה בחנות תחת השם מחית נוגט או סתם נוגט, לפעמים קוראים לה מחית לוז אבל השם הרשמי שלה הוא מחית פרלינה לוז (ובצרפתית pâte de praliné). השם פרלינה הוא בעצם שם כולל לכל תערובת של אגוזים או שקדים (או שניהם) עם סוכר כאשר הם טחונים יחד. אם ממשיכים לטחון אותם עד שהשומן מופרש מהאגוזים מתקבלת מחית פרלינה. וכאן תוכלו למצוא את המתכון שלנו להכנה ביתית של המחית הזאת. צריך רק להיזהר – ברגע שמתחילים לאכול את זה, פשוט אי אפשר להפסיק…

IMG_5442_2

400 גרם סוכר
50 גרם סירופ גלוקוז
800 גרם אגוזי לוז
רבע כפית מלח
חצי כפית תמצית וניל
שתי כפות שמן קנולה

  • קולים את אגוזי הלוז – 8 דקות בתנור שחומם ל-200 מעלות
  • כאשר הם מצטננים מעט, אבל עדיין חמים, קולפים אותם על ידי שפשוף עדין (ניתן לקנות קלופים כדי לחסוך את השלב הזה, אבל עדיין צריך לקלות אותם). משתמשים בהם כשהם עדיין חמים.
  • מחממים את הסוכר והגלוקוז בסיר עד שכל הסוכר נמס וממשיכים לבשל עד שמתקבל קרמל בצבע ענברי בהיר
  • שופכים את האגוזים, המלח והווניל פנימה ומערבבים עד שכל האגוזים מכוסים בקרמל
  • מסירים מהאש ויוצקים את כל האגוזים והקרמל על משטח סיליקון או נייר אפייה
  • מניחים בצד עד שכל הקרמל מתמצק כשעה
  • שוברים את הכל לחתיכות גסות ומעבירים למעבד מזון. מתחילים לטחון עד לקבלת אבקה דקה.
  • ממשיכים לטחון עד שהאגוזים מתחילים לשחרר מעט שומן ומוסיפים את השמן
  • ממשיכים לטחון עד שמתקבלת מחית חלקה, נוזלית ומבריקה.
  • מעבירים לקופסא אטומה ושומרים עד לשימוש

IMG_5425_2

ומה עושים עם המחית המוכנה?
קודם כל, היא נשמרת בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר לכמה חודשים.
ניתן להשתמש בה בכל מתכון שבו יש שימוש בפרלינה קנוי, כמו למשל, עוגת אגוזי הלוז שלנו משבוע שעבר.
הנה עוד שימוש לדוגמא: מערבבים את המחית עם גנאש שוקולד מריר ומורחים כמלית לעוגת שמרים או קראנץ.
בקרוב נעלה פוסטים נוספים שעושים שימוש במחית המופלאה הזאת (אם יישאר לכם ממנה משהו…).

ומה קורה אם המחית מתפרקת?
אם המחית מתפרקת והשמן צף למעלה, אל דאגה. אל תזרקו את זה, זה לא מקולקל. פשוט מערבבים היטב והמחית חוזרת למצבה הקודם.

מודעות פרסומת

4 תגובות הוסף תגובה

  1. רומי כהן הגיב:

    תענוג לקרוא את הפוסטים שלכם ❤️❤️❤️

    אהבתי

    1. בייקרי 365 הגיב:

      תודה רבה!

      אהבתי

  2. Rotem Binyamini הגיב:

    אם אין סירופ גלוקוז אפשר לשים משהו אחר או להמיס גלוקוז או שחייבים את הסירופ? כיף לקרוא את המתכונים שלכם!!!

    אהבתי

    1. בייקרי 365 הגיב:

      סירופ תירס. אם אין, אז גם דבש יכול לעבוד אבל הטעם יהיה שונה.

      אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s