לפעמים מוצאים אותה בחנות תחת השם מחית נוגט או סתם נוגט, לפעמים קוראים לה מחית לוז אבל השם הרשמי שלה הוא מחית פרלינה לוז (ובצרפתית pâte de praliné). השם פרלינה הוא בעצם שם כולל לכל תערובת של אגוזים או שקדים (או שניהם) עם סוכר כאשר הם טחונים יחד. אם ממשיכים לטחון אותם עד שהשומן מופרש מהאגוזים מתקבלת מחית פרלינה. וכאן תוכלו למצוא את המתכון שלנו להכנה ביתית של המחית הזאת. צריך רק להיזהר – ברגע שמתחילים לאכול את זה, פשוט אי אפשר להפסיק…

IMG_5442_2

400 גרם סוכר
50 גרם סירופ גלוקוז
800 גרם אגוזי לוז
רבע כפית מלח
חצי כפית תמצית וניל
שתי כפות שמן קנולה

  • קולים את אגוזי הלוז – 8 דקות בתנור שחומם ל-200 מעלות
  • כאשר הם מצטננים מעט, אבל עדיין חמים, קולפים אותם על ידי שפשוף עדין (ניתן לקנות קלופים כדי לחסוך את השלב הזה, אבל עדיין צריך לקלות אותם). משתמשים בהם כשהם עדיין חמים.
  • מחממים את הסוכר והגלוקוז בסיר עד שכל הסוכר נמס וממשיכים לבשל עד שמתקבל קרמל בצבע ענברי בהיר
  • שופכים את האגוזים, המלח והווניל פנימה ומערבבים עד שכל האגוזים מכוסים בקרמל
  • מסירים מהאש ויוצקים את כל האגוזים והקרמל על משטח סיליקון או נייר אפייה
  • מניחים בצד עד שכל הקרמל מתמצק כשעה
  • שוברים את הכל לחתיכות גסות ומעבירים למעבד מזון. מתחילים לטחון עד לקבלת אבקה דקה.
  • ממשיכים לטחון עד שהאגוזים מתחילים לשחרר מעט שומן ומוסיפים את השמן
  • ממשיכים לטחון עד שמתקבלת מחית חלקה, נוזלית ומבריקה.
  • מעבירים לקופסא אטומה ושומרים עד לשימוש

IMG_5425_2

ומה עושים עם המחית המוכנה?
קודם כל, היא נשמרת בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר לכמה חודשים.
ניתן להשתמש בה בכל מתכון שבו יש שימוש בפרלינה קנוי, כמו למשל, עוגת אגוזי הלוז שלנו משבוע שעבר.
הנה עוד שימוש לדוגמא: מערבבים את המחית עם גנאש שוקולד מריר ומורחים כמלית לעוגת שמרים או קראנץ.
בקרוב נעלה פוסטים נוספים שעושים שימוש במחית המופלאה הזאת (אם יישאר לכם ממנה משהו…).

ומה קורה אם המחית מתפרקת?
אם המחית מתפרקת והשמן צף למעלה, אל דאגה. אל תזרקו את זה, זה לא מקולקל. פשוט מערבבים היטב והמחית חוזרת למצבה הקודם.

חדש! המרת גדלים של עוגות

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 26 תגובות

  1. רומי כהן

    תענוג לקרוא את הפוסטים שלכם ❤️❤️❤️

  2. Rotem Binyamini

    אם אין סירופ גלוקוז אפשר לשים משהו אחר או להמיס גלוקוז או שחייבים את הסירופ? כיף לקרוא את המתכונים שלכם!!!

    1. בייקרי 365

      סירופ תירס. אם אין, אז גם דבש יכול לעבוד אבל הטעם יהיה שונה.

  3. שרה

    היי! אם אני טוחנת עם במיקס הוא עשוי להיהרס?

    1. בייקרי 365

      הוא לא יהרס, אבל הטחינה אולי לא תהיה חלקה מספיק

  4. אורית

    תודה על המתכון!! מאוד שימושי לפסח 😃 נראה לך אפשרי לטחון בבלנדר מוט?

    1. בייקרי 365

      זה מתכון מאוד שימושי באופן כללי. צריך כאן טחינה רצינית, לא חושב שזה ילך טוב עם בלנדר מוט.

  5. Rotemz

    אפשר המלצה למעבד מזון לצרכים קונדיטורים? חברה ודגם..

  6. HODAYA

    היי רציתי לדעת האם אפשר להכין חצי כמות?

    1. בייקרי 365

      תלוי במעבד המזון. יכול להיות שחצי כמות הוא לא יצליח לטחון כל כך טוב.

  7. מוריה

    תמיד כיף לקרוא אותך!
    איפה נכנס השמן במתכון?

  8. דנה

    נראה טוב.. היכן לשמור המחית וכמה זמן ניתן לשמור?

    1. בייקרי 365

      בטמפרטורת החדר בקופסה אטומה יכול להישמר במשך חודשים

  9. עדן

    נראה מדהים, תודה! אם אני רוצה לעשות פרלינה פקאן יש להחליף רק את סוג האגוזים ?

    1. בייקרי 365

      כן, אפשר להחליף לאיזה אגוזים שרוצים

  10. יעל זרוג

    היי.. יש לי אבקת נוגט. יש דרך להפוך את זה למחית?

    1. בייקרי 365

      אפשר להוסיף לה קצת שמן

  11. הגר

    הכנתי את המחית ועל אף טחינה ממושכת במעבד מזון המחית נוזלית אך בעלת מרקם גרגרי ולא חלק.. איך אפשר לתקן?

    1. בייקרי 365

      זה תלוי מאוד במעבד המזון. צריך מעבד מזון חזק יותר.
      עוד אפשרות שהקרמל היה חזק מדי, לבשל אותו קצת פחות.

  12. פרלינה

    אהבתי מאוד את המאמר שמתחיל ב"לפעמים מוצאים אותה בחנות תחת השם מחית נוגט או סתם נוגט" אני כבר הולך להכין …. אעדכן כמובן 🙂

    1. בייקרי 365

      תודה!

  13. עירית

    בא לי רק לקחת כפית ולטעום מכל הצילומים האלו בצדדימממ…

  14. Hanna Brun

    היי, אם אין לי גלוקוזה
    אפשר לוותר או להוסיף דבש?

    1. בייקרי 365

      אפשר לוותר או להוסיף דבש, מה שבוחרים

השאר תגובה