סיציליאנה

לא מזמן התארחתי לסדנת פיצות משגעת עם המורה בני הולצמן בכיתת האומן של אסטלה. בסדנה פשוט התאהבתי בפיצה הסיציליאנית – פיצה עבה-עבה, פריכה מלמטה, רכה ואוורירית מבפנים ומלאה בטעמים ותוספות מלמעלה. וואוו, אי אפשר להפסיק לאכול את זה!! עכשיו גם אתם יכולים להתפנק עם פיצה כזו כי יש מתכון שמתאים להכנה בבית…

IMG_5533_2

הכמויות מתאימות למגש של תנור ביתי בגודל 30X40 ס"מ בערך והיא גם אידאלית להכנה במיקסר ביתי. אם מכינים כמות גדולה יותר, רצוי להכין כל כמות בנפרד. התהליך אמנם ארוך, אבל יחסית פשוט והתוצאה מדהימה ולגמרי שווה את ההמתנה.

פוליש
מכינים כ-12 שעות לפני הכנת הבצק
50 גרם קמח (חצי כוס פחות כף)
50 גרם מים (רבע כוס)
1 גרם שמרים יבשים

  • מערבבים את כל החומרים בקערה, מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפיחה 12 שעות בטמפרטורת החדר

בצק פיצה (מתאים גם לפוקאצ'ות)
500 גרם קמח (3.5 כוסות)
350 גרם מים קרים (1.5 כוסות)
100 גרם פוליש (כל הכמות מלמעלה)
12 גרם לתת פעילה (2 כפיות, אופציונלי, תורם לצבע ולטעם)
12 גרם מלח (2 כפיות)
8 גרם שמרים יבשים (קצת פחות מכף)
7 גרם שמן זית (1 כף)

  • שמים את כל החומרים בקערת מיקסר ולשים עם וו לישה עד לאיחוד כל החומרים
  • ממשיכים ללוש במהירות בינונית-גבוהה עד לפיתוח רשת גלוטן כ-10-12 דקות
  • מעבירים לקערה משומנת, מכסים בניילון ומכניסים למקרר להתפחה של 12-24 שעות

 

WP_20160802_18_48_31_Pro

רשת הגלוטן של הבצק אחרי המנוחה במקרר

 

  • כשעה-שעתיים לפני תחילת העבודה עם הבצק, מוציאים אותו מהמקרר שיגיע לטמפרטורת החדר
  • משמנים את תחתית התבנית ב-50 גרם שמן זית (רבע כוס) ומעבירים את הבצק בזהירות
  • מותחים ופורסים את הבצק לאורך כל התבנית. בהתחלה הוא לא ייפתח עד הסוף וזה בסדר. נותנים לו לנוח 30 דקות וחוזרים על הפתיחה עד שהבצק מתוח על כל התבנית.
IMG_5462_2.JPG

התפיחה של הבצק הזה מטורפת!

 

  • מורחים רוטב עגבניות (ראו למטה) על גבי הבצק ומניחים לו לתפוח שעה וחצי עד שעתיים בטמפרטורת החדר
  • מחממים את התנור ל-275 מעלות ואופים את הבצק 5-10 דקות רק עם הרוטב
  • מוציאים את הבצק מהתנור, מוסיפים גבינה ותוספות ומחזירים לתנור לאפייה של 5-10 דקות נוספות
  • מוציאים מהתנור וזוללים!!!

WP_20160802_21_46_24_Pro.jpg

רוטב פיצה (למגש אחד):
קופסא של עגבניות תמר משומרות איטלקיות (סן מרצאנו)
כף רסק עגבניות
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
כפית פפריקה
2 שיני שום
כף שמן זית
2 כפות מים
כפית אורגנו או בזיליקום טריים או יבשים

  • טוחנים את כל החומרים בבלנדר מוט ושומרים בקירור עד לשימוש
מודעות פרסומת

There are 15 comments

  1. יובל לכר

    להכנת הפוליש רשמת
    רבע כוס מים שזה 60 מ"ל
    ורבע כוס קמח שזה 35 גרם
    אני מאמין שהמשקלים במתכון נכונים אבל מי שירצה להכין לפי כוסות וכפות מדידה
    נראה שלא יצא לו…

    אהבתי

      1. racheli hikri

        הייהכנתי את הפיצה הסילציאנית ללא הלתת טעימה מתכון מעולה תודה שחלקת אותו יש לי שאלה לגבי מתכון הביסקויטים האיטלקים עם שיבולת שועל החמאה אמורה להיות רכה או קרה לא ציינת

        אהבתי

    1. בייקרי 365

      יש כאלה שמגיעים (שלי למשל…). שווה לנסות בלי טורבו כי לפעמים אפשר להגיע לטמפרטורות גבוהות יותר ככה. ובכל מקרה תאפה בטמפרטורה הכי גבוהה שהתנור שלך מסוגל להגיע. כנראה תצטרך להוסיף עוד כמה דקות לזמן האפייה. עדיין תקבל תוצאות טובות מאוד.

      אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

w

מתחבר ל-%s