אחרי נסיעת עבודה לסיאטל, עצרתי לסיור קולינרי בן 30 שעות בתפוח הגדול. כבר ביקרתי לא מעט פעמים בעיר ועל כן החלטתי להתמקד הפעם בעיקר באוכל המיוחד שיש לעיר להציע, ובמיוחד במתוקים. כמובן שהיכולת שלי לסקור את כל מה שיש לעיר להציע בפרק זמן כל כך קצר היא קטנה. אז ביצעתי לא מעט עבודת מחקר, קראתי שלל בלוגים והמלצות והתייעצתי עם לא מעט חברים שכבר היו וכל ביס נבחר בקפידה. ועכשיו, הסיקור המלא כאן בשבילכם – לגזור ולשמור עד לנסיעה הבאה שלכם לניו יורק.

הייתם בחלק מהמקומות שמפורטים כאן? ספרו לי מה חשבתם. הייתם במקומות נוספים שלא מפורטים כאן וכדאי לבקר בהם? שתפו שאדע לפעם הבאה.

המאפייה של דומיניק אנסל

כבר העליתי מספר פוסטים עם מתכונים בהשראת הקונדיטור המדהים הזה, שף צרפתי שעבר לניו יורק ומצליח לעשות פיוז'ן מופלא בין המתוקים של שני המטבחים. הוא יצירתי מאוד ומפתיע ואחראי להמצאת הקרונאט – שילוב מטריף בין קרואסון לדונאט שחולל סערה בעיר. אגב, הקרונאט זמין בטעם אחד שמתחלף כל מספר שבועות וזמין בכמות לא גדולה שנגמרת לקראת שעות הצהריים. אם תרצו להנות מאחד כזה, תתכוננו לעמוד לא מעט זמן בתור. אני באופן אישי כבר הצלחתי להכין קרונאט מאוד מוצלחים משלי אז ויתרתי על התענוג, הגעתי בשעות הצהריים אחרי התור וניסיתי דברים אחרים.

אחד הקינוחים הפופולריים של דומיניק הם הרליג'יוז הצבעוניים שבכל פעם מתחפשים לדמות חמודה אחרת. כשאני הייתי היא הייתה מחופשת לחזרזירה ורודה במילוי קרם מסקרפונה דבש וורדים וריבת תותים. הקינוח היה יפהפה ועשוי היטב אבל מעט מתוק מדי לטעמי.

6tag_130816-123958

כמו כן, בהמלצת הצוות במקום, ניסיתי גם שני מאפים, גרסאות של דומיניק למאפים צרפתיים קלאסיים – הקאנל והקווין אמן. הקווין אמן, מעין בריוש עתיר חמאה וסוכר, זכה גם לשם DKA (Dominique's Kougin Amann), והוא פשוט מדהים. עוד תוכלו למצוא במקום את קינוח ה"חלב ועוגיות" שהוא מעין כוסית עשויה עוגיית שוקולד צ'יפס פריכה שבתוכה יש חלב שניתן לשתות והוא מוגש בכל יום אחרי השעה 15:00.

6tag_130816-124124

Dominique Ansel Bakery, 189 Spring Street

פרנסואה פאייארד

שף צרפתי מוכשר נוסף שהיגר לניו יורק ופתח שם מספר סניפים של מאפיות מוצלחות הוא פרנסואה פאייארד. אחד הסניפים נמצא מרחק הליכה קצר של שני רחובות מהמאפייה של דומיניק ועל כן ניתן לבקר את שתיהן בסמיכות. תוכלו למצוא כאן שלל מאפים, אבל הקינוחים האישיים הם ללא ספק האטרקציה המרכזית כאן והם מיוחדים וטעימים.

6tag_130816-142858

Francois Payard Bakery, 116 W Houston St (יש סניפים נוספים)

מילפיי

עדיין באותו אזור, מרחק שני רחובות הליכה משם, נמצאת מאפייה נוספת העונה לשם Millefeuille (מילפיי, אלף עלים שהוא שם נוסף לעוגת קרמשניט). קיבלתי אותה בהמלצת חברים אבל לצערי לא זכיתי להגיע אליה בעצמי. היא מתמחה יותר בקינוחים צרפתיים קלאסיים.

Millefeuille, 552 La Guardia Pl

עוצרים להתרעננות

כשאני הייתי באזור מזג האוויר היה חם ולח בטירוף עד כדי בלתי נסבל. אם גם לכם חם בדרך ואתם צריכים לעצור להתרעננות, היכנסו לאחד מסניפי סטארבאקס הרבים בעיר ופנקו את עצמכם בתה הקר החדש שלהם שהוא מתוק בדיוק במידה הנכונה ומרענן בטירוף. אם אתם מגיעים בחורף תוכלו לפנק את עצמכם בכוס קפה או שוקו חמים.

6tag_130816-155211

קרפים בסיבוב

בצד השני של רחוב Spring, ישנו קטע רחוב לא גדול שבו ריכוז של שלל מסעדות, בתי קפה, מאפיות ועוד. אזור שבהחלט כיף להסתובב בו ולנשנש. אחת ההפתעות הלא מתוכננות שמצאתי באזור הזה נקראת Eight Turn Crepe. סניף של קרפריה יפנית המוכר קרפים טריים ללא גלוטן המגולגלים לקונוס ומלאים בשלל דברים מתוקים ומלוחים. אני למשל לקחתי אחד במילוי ריבת יוזו, גבינת שמנת, קרם יוגורט, קרם פטיסייר וניל וחתיכות מנגו ותמורת דולר נוסף ניתן להוסיף גם כדור גלידה בשלל טעמים. מומלץ מאוד לא לפספס, כי בואו נודה שקרפים ובלינצ'סים הם בין הדברים הטעימים ביותר שיש.

Eight Turn Crepe, 55 Spring St

6tag_130816-185604

שתי חנויות משם ישנה מאפייה קטנה שאינני זוכר את שמה המתמחה בעוגיות שוקולד צ'יפס ענקיות בשלל טעמים. עוגיות רכות, עסיסיות וממש טעימות עם כמות נדיבה של תוספות. מומלץ!

6tag_130816-184713

מחדשים את המלאי

לכל מי שחובב את המטבח, בין אם בישול או אפייה, מומלץ לא לפספס את התחנה הבאה. רחוב Bowery, הנמצא בקצה רחוב Spring ולא רחוק מהתחנה הקודמת, מלא כולו בחנויות שמתמחות אך ורק בציוד למטבחים ולמסעדות. תוכלו למצוא כמעט כל מה שתוכלו להעלות על דעתכם ובגלל שהאזור מיועד לרוב לסיטונאים אז המחירים זולים ממש, אך גם פרטיים יכולים לקנות גם פריטים בודדים בלבד. שימו לב שרוב החנויות באזור הזה נסגרות בסביבות השעה 17:00 אז מומלץ לא להגיע לכאן מאוחר מדי. כמו כן, הרחוב הזה נמצא בתוך אזור של צ'יינהטאון אז כל המוכרים כאן הם סיניים והאנגלית שלהם מוגבלת, אך מצד שני ברחובות הסמוכים תוכלו למצוא עוד מגוון מציאות אחרות ממוצא אסייתי.

6tag_130816-231016

זמן לארוחת ערב

היות והיה לי זמן רק לארוחת ערב אחת בעיר, אז הייתי חייב לבחור אותה בקפידה, אבל גם לא רציתי לשלם מחיר גבוהה במיוחד או להכין תלבושת מפונפנת על מנת לענות על קוד לבוש נוקשה. לבסוף מצאתי את המסעדה Chefs Club אשר בבעלות מגזין האוכל המפורסם Food & Wine אשר מדורגת בין המסעדות הטובות בעיר ועונה גם על כל יתר הדרישות. בכל שנה, המגזין מכתיר את השפים המבטיחים ביותר בארצות הברית ושפים אלו תורמים מנות למסעדה כך שתפריט המסעדה מורכב כולו ממנות של שפים שונים. השפים עצמם מתארחים לעיתים קרובות במסעדה ונמצאים במטבח הפתוח שלה או מסתובבים בין הסועדים. האוכל היה מעולה וגם הקינוח היה מעניין וכיפי – מקרון גדול במילוי קרם אוכמניות ואוכמניות טריות המוגש לצד גלידת ג'ינג'ר מרעננת.

Chefs Club, 275 Mulberry St

6tag_130816-231924

רוק ברוקפלר

את הבוקר פתחתי ברחוב נוסף שבו יש ריכוז של מאפיות ובתי קפה כיפיים (מומלץ להגיע מוקדם בבוקר, בסביבות 9, על מנת להקדים את התורים), רחוב 49 בקטע שסמוך לרוקפלר סנטר. במרכז הרחוב, בין השדרה החמישית לשישית, נמצאת מאפיית Bouchon הצרפתית. קרואסון החמאה שלהם הוכרז בתור קרואסון החמאה הטוב בעיר, ולמרות שהתחרות קשה, אני חייב להודות שבצדק אז אל תחמיצו. ויש גם כריכים מצוינים (חלקם בקרואסון) וקינוחים מפתיעים.

6tag_140816-104225

מעבר לכביש תוכלו למצוא את המאפייה של מגנוליה שזכתה לפרסום בעיקר בזכות האזכור הנרחב שלה בסדרה "סקס והעיר הגדולה" בתור המאפייה האהובה על קארי. ההתמחות שלהם היא בעיקר בקאפקייקס בשלל טעמים וציפויים וכן עוגות גבינה ניו יורק במגוון טעמים גדול לא פחות.

6tag_140816-104557

אם אתם מכירים את רשת הפטיסרי והשוקולד הצרפתית Maison du Chocolat ובא לכם להתפנק בקינוח או שוקולד צרפתיים אותנטיים אז תוכלו למצוא ממש בסמוך את הסניף שלהם. אם תמשיכו עד קצה הרחוב ותפנו אל השדרה החמישית תוכלו למצוא מעבר לכביש את חנות הדגל של חברת השוקולד הבלגית המעולה Lindt. לא רק שברגע שתיכנסו לחנות תקבלו טעימה מפנקת מהשוקולד שלהם, אלא גם תוכלו למצוא בחנות שלל מבצעים שווים, הן על הטראפלס והן על ברי השוקולד שלהם.

6tag_140816-122508

גורמה בפלאזה

בפינה הדרומית של השדרה החמישית עם הסנטרל פארק, מעבר לכביש מחנות הדגל של אפל, נמצא מלון היוקרה פלאזה. בחלק האחורי של המלון ישנו מרכז קניות קטן ויוקרתי ובקומה התחתונה שלו שורה של בוטיקי גורמה המוכרים מאפים, אוכל וקינוחים מעולים. לא כדאי להחמיץ את הביקור במרכז הקטן הזה ולהתפנק משלל הדברים המוצעים כאן. בין היתר תוכלו למצוא דוכן קטן של מאפיית פרנסואה פאייארד שהוזכר בתחילת הפוסט. כמו כן, תמצאו את הEpicerie Bouloud של המגה שף דניאל בולו, הבעלים של המסעדה המכוכבת והנחשבת ביותר בעיר בימים אלה. מי שאחראי לכל הטוב שתמצאו כאן הוא האופה Francois Brunet שהוא גם אופה הבית של מסעדת דניאל וכאן מצאתי את גולת הכותרת של הסיור שלי, קרואסון מעוטר ומושלם מפוצץ בים של קרם שוקולד אגוזים. מדהים!

6tag_140816-123208

ולסיום, מה אוכלים לארוחת הצהריים? בהמלצת חברה שגרה מספר שנים בעיר הזמנתי מקום לבראנץ' צהריים (מוגש רק בסופי שבוע) במסעדת Ma Peche שהיא סניף של רשת המסעדות המצליחה Mumufoku. הבראנץ' מאוד מיוחד וכולל מנות טעימות ומפתיעות כמו ביצים עלומות בשלל גיוונים או עוף חריף מטוגן על וופלים בלגיים. גם הקינוחים לא לוקים כאן בחסר היות והם מגישים את הקינוחים המצויינים מסניף הMilk Bar המפורסם של הרשת. בין היתר תוכלו למצוא כאן את הקראק פאי המפורסם והמצויין, פאי מתוק, דביק וקרנאצ'י – כל כך טעים!

6tag_140816-140857

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש תגובה אחת

  1. ניצן

    ממש נהניתי לקרוא ולהשכיל אודות קולינריית ניו יורק. תודה רבה! 🙂

השאר תגובה