עוגיות מספאן מרוקאיות

אחד מזכרונות הילדות שלי מבית סבתא היו עוגיות המספאן המרוקאיות המסורתיות – עוגיות מבצק פריך דקיק-דקיק במילוי שקדים ועם סוכריות צבעוניות מעל. העוגיות האלו דורשות לא מעט עבודה ועל כן נחשבו לחגיגיות במיוחד וכיכבו על השולחן בכל חג ואירוע. איכשהו המתכון המקורי של סבתא לא עבר במשך הדורות, אז החלטתי לנסות לשחזר אותו בעצמי ואני חייב להודות שאני מאוד גאה בתוצאה הסופית.

IMG_6473_2.JPG

מתכון לכ-50 עוגיות

בצק פריך
175 גרם קמח (1 ורבע כוסות)
40 גרם חלמונים (מ-2 ביצים בגודל L)
18 גרם סוכר (1 כף)
1/4 כפית מלח
60 גרם שמן (1/4 כוס)
60 גרם מים (1/4 כוס)

  • שמים את כל החומרים בקערת מיקסר ולשים עם וו לישה עד שמתאחד לכדור בצק
  • ממשיכים ללוש עם המיקסר עוד כחמש דקות
  • עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים בצד למנוחה של חצי שעה עד שעה

מילוי שקדים
210 גרם שקדים טחונים (2 וחצי כוסות)
120 גרם ביצים (2 ביצים בגודל L)
200 גרם סוכר (1 כוס)
מעט תמצית וניל
1/2 כפית אבקת אפייה
5-6 טיפות מי זוהר (אופציונלי)

  • מערבבים את כל חומרי המילוי בקערה לתערובת אחידה ושומרים בצד עד להרכבה

הרכבה
– מחלקים את הבצק ל-50 כדורים קטנים ומרדדים כל אחד על משטח מקומח לעלה דקיק בעובי 1-2 מ"מ
– לחילופין ניתן לחלק את הבצק לארבעה חלקים ולרדד על אחד לעלה דקיק במכונת פסטה (אצלי הגיע למספר 5 במכונה)
– קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 9-10 ס"מ ומניחים במרכז כל אחד כפית מהמילוי, חשוב לא למלא יותר מדי שכן המילוי מתנפח באפייה
– מברישים את שולי העיגול קלות במים ומקפלים את השוליים סביב המרכז עם מספר צביטות מסביב
– מסדרים את העוגיות בתבנית שקעים על מנת שלא ייפתחו במהלך האפייה
– מפזרים מעט סוכריות צבעוניות במרכז
– אופים כ-15 דקות ב-170 מעלות עד שהמלית יציבה והשוליים מזהיבים קלות

מודעות פרסומת

2 תגובות הוסף תגובה

  1. ענבל הגיב:

    נראה מדהים! אני רוצה להכין אותן למימונה, מומלץ להקפיא אותן? אחרי האפייה?

    אהבתי

    1. בייקרי 365 הגיב:

      כן, אפשר להקפיא אותן אחרי האפייה

      אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s