אז מה אוכלים בסוכה? אצ'רולי חצ'פורי. אם זה לא נשמע לכם ג'יבריש אז אתם בוודאי מכירים את המאפה הגרוזיני המפורסם והכל כך טעים, ואם לא, אז הגיע הזמן שתכירו. סירות אפויות מבצק שמרים פשוט ופריך הממולאות בגבינות וביצה עין (אופציונלי). מבחינתי, אפשר לאכול את זה כל יום…

IMG_6786_2.JPG

חומרים ל-6 מאפים גדולים

לבצק:
500 גרם קמח (3 וחצי כוסות)
8 גרם שמרים יבשים (כף) או חצי שקית שמרית/חצי קוביית שמרים טריים
מעט מלח
300 גרם מים (1 ורבע כוסות)
200 גרם חמאה רכה
5 גרם משפר אפייה (אופציונלי)

למלית:
250 גרם גבינה לבנה לאפייה (למשל, טוב טעם) או גביע קוטג'
250 גרם גבינה קשה מגורדת (לבחירתכם: מוצרלה, עמק, קשקבל, גאודה ואחרות)
100 גרם גבינה בולגרית מפוררת גס
6 ביצים לאפייה (אופציונלי)

  • שמים את כל חומרי הקמח חוץ מהחמאה בקערת מיקסר עם וו לישה ומתחילים ללוש
  • כשהבצק מתחיל להתאחד אך עדיין פירורי, מוסיפים את החמאה וממשיכים ללוש עד שכולה נטמעת בבצק
  • ממשיכים ללוש את הבצק עוד 8 דקות עד שמתקבל בצק רך ומעט דביק
  • מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים בשקית ניילון גדולה ומתפיחים כחצי שעה במקום חמים
  • מחלקים את הבצק לשישה חלקים שווים ומכדררים כל חלק לכדור. מכסים ונותנים לכדורים לנוח עוד 15-30 דקות
  • מרדדים כל חלק לאליפסה בעובי 1 ס"מ ומניחים במרכז 2-3 כפות גדושות מהמלית
  • מרימים את השוליים ליצירת צורה של סירה (כמו בתמונה) ומהדקים היטב את הקצוות. חשוב להשאיר למעלה מעט מקום לביצה על מנת שלא תישפך כשנוסיף אותה.
  • אופים 15 דקות ב-200 מעלות ומוציאים מהתנור. אם לא מוסיפים את הביצים, אז אופים עוד 10 דקות ומגישים. כמו כן, ניתן לצנן ולשמור את המאפים אחרי השלב הזה ולאפות אותם שוב עם הביצים רק לפני ההגשה.
  • שוברים את הביצים אחת-אחת לקערית ויוצקים בזהירות למרכז הסירה. אופים עוד 5-10 דקות ב-200 מעלות עד למידת העשייה הרצויה של הביצים.

img_6747_2

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 8 תגובות

  1. קסם

    נראה מעולה.
    האם יש התפחה נוספת לפני הכניסה לתנור?

  2. אליה שקד

    יצא מושלם ברמות אחרות! תודה על מתכון מדוייק להפליא!
    שאלה.. מה עוד אפשר להכין עם הבצק המושלם הזה?

    1. בייקרי 365

      תודה! אפשר להתפרע גם עם הצורות וגם עם המליות. וגם להשתמש בו כתחליף לפוקצ'ה.

  3. עדי

    אופים בטורבו?

  4. נטלי

    היי.. משתמשים בקמח לחם או בקמח רב תכליתי?

    1. בייקרי 365

      קמח לבן רגיל

להגיב על בייקרי 365לבטל