תקופת החגים השנה הביאה איתה אווירה של קיבוץ גלויות אל האתר: עוגיות מרוקאיות, מאפה גאורגי, פטיפור יפני, עוגה אמריקאית ופטיסרי צרפתי. עכשיו הגיע תורו של המאפה הגרמני קוגלהוף בגרסה ישראלית עם חלבה ושוקולד. מושלם לחג האחרון שעוד נותר וגם סתם כך לכל ימות השנה.

img_6872_2

חומרים לשתי תבניות קוגלהוף קטנות 16 ס"מ או לתבנית קוגלהוף גדולה

10 גרם שמרים יבשים (1 כף)
280 גרם חלב (2 כוסות)
120 גרם ביצים (2 ביצים בגודל L)
400 גרם קמח (2 ו-3/4 כוסות)
100 גרם סוכר (חצי כוס)
100 גרם חמאה רכה
6 גרם מלח (1 כפית)

100 גרם ממרח חלבה (אפשר גם רק שוקולד או שוקולד מעורבב עם פרלינה)
100 גרם ממרח שוקולד

  • שמים בקערת מיקסר את החלב והביצים ומערבבים בנפרד את כל האבקות – קמח, שמרים, סוכר ומלח
  • מוסיפים את האבקות לקערת המיקסר ומתחילים לערבל עם וו גיטרה כ-2 דקות עד שנוצר בצק דביק
  • מוסיפים את החמאה הרכה וממשיכים לערבל עוד כ-8 דקות עד שכל החמאה נספגת פנימה
  • מברישים את התבניות במעט חמאה רכה (לא מומסת לחלוטין) ומפדרים בקמח. מנערים את שאריות הקמח מהתבנית.
  • יוצקים חצי מכמות הבלילה לכל תבנית קטנה (או את הכל אם משתמשים בתבנית גדולה)
  • מעבירים את הממרחים לשקיות זילוף ומזלפים פסים של ממרח בתוך הבצק
  • הבלילה לאחר המילוי צריכה להגיע לגובה של כשני שליש מגובה התבנית
  • עוטפים בשקית ניילון גדולה ומניחים בצד לתפוח עד שהבצק מגיע לשולי התבנית (כשעתיים, תלוי בטמפרטורת החדר)
  • מחממים תנור ל-170 מעלות ואופים 35-40 דקות עד להזהבה. מצננים ומחלצים מהתבנית.

סירופ להספגה (אופציונלי):
100 גרם סוכר (חצי כוס)
120 גרם מים (חצי כוס)

  • שמים את המים והסוכר בסיר ומביאים לרתיחה. מביאים עוד 2-3 דקות ומסירים מהאש.
  • מברישים את העוגות המצוננות כאשר הסירופ עדיין חם
  • מצננים את העוגות ומפדרים במעט אבקת סוכר

img_6874_2

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. עדי

    ערן שלום, באיזה אופן יש לזלף את המליות? וכמה זמן אפייה לדעתך יש לאפות עוגה בתבנית קוגלהוף גדולה? תודה, עדי

    1. בייקרי 365

      מכניסים את הקצב של שקית הזילוף לתוך הבלילה ומזלפים באופן חופשי בפנים. לתבנית גדולה זמן האפייה יתארך לשעה עד שעה ורבע. רצוי לבדוק שקיסם שמוכנס פנימה יוצא יבש.

השאר תגובה