אמנם אנחנו לא חוגגים את החג האלווין, אבל זה לא עצר את אלופת הממתקים רונית צין-קרסנטי מלהציע לי להכין פוסט שלם של ממתקים ברוח החג המפחיד הזה. ואכן יצא לנו שולחן בופה מתוק ומפחיד עם ממתקים פשוטים שכל אחד יכול להכין ושייגנבו את ההצגה מכל אירוע. אצלנו גם המבוגרים וגם הילדים הסתערו על הממתקים האלה וחיסלו הכל.
אצל רונית בפוסט שעלה היום בבלוג המדהים שלה, כישופי סוכר, תמצאו מתכונים לסוכריות טופי דלעת מטריפות ולעוגת דלעת שכיף לזלול. וכאן אצלנו תמצאו משחקים עם שוקולד: קופסת ממתקים כתומה ואכילה משוקולד, מומיות גריסיני ושוקולד לבן, עטלפי ריס ואוריאו וחטיפי שוקולד-מפלצות.
אצבעות מומיה גריסיני ושוקולד לבן:
– מטמפררים כ-300 גרם שוקולד לבן על חבילת גריסיני עבים (אני קנייתי של בייגל בייגל בסופר והיו מעולים)
– טובלים כל אצבע גריסיני עד חצי גובה בשוקולד לבן ומניחים על משטח סיליקון או נייר אפייה מעט להתקשות
– כשהשוקולד המצופה נהייה מעט מאט (לא מבריק) מזלפים פסים של שוקולד לבן רוחביים לכל האורך של הציפוי
– מדביקים סוכריות בתור עיניים עם מעט שוקולד מטומפרר ונותנים להכל להתקשות לפני ההגשה
עטלפי ריס ואוריאו
– לצורך הממתק הזה השתמשתי בחטיפי ריס (שוקולד וחמאת בוטנים) קנויים ובעוגיות אוריאו. ניתן להכין את החלק התחתון בעצמכם מקונכיות שוקולד ממולאות בגנאש לבחירתכם.
– מפרקים את עוגיות האוריאו לשניים וחוצים אותן לחצי. מדביקים שני חצאים וסוכריות לעיניים באמצעות שוקולד מריר מטומפרר.
חטיפי שוקולד מפלצות
– זה ללא ספק היה הממתק הכי טעים וממכר מכל מה שיצא (מוסכם על כל מי שטעם)
– על שקף גיטרה או נייר אפייה מורחים שכבה של שוקולד מריר מטומפרר (כ-300 גרם)
– כאשר השוקולד נהיה מאט, מורחים עליו שכבה של שוקולד לבן מטומפרר ומפזרים מעל שלל ממתקים וסוכריות לבחירתכם. אנחנו השתמשנו בסוכריות לקישוט, תלתלי שוקולד, סוכריות עיניים, כדורוני שוקולד ושברי עוגיות אוריאו.
קופסת ממתקים אכילה
– גם הקופסא המשגעת הזאת אכילה והיא לא קשה להכנה
– מטמפררים כ-300 גרם שוקולד לבן וצובעים אותו בצבע מאכל לשוקולד לבחירתכם
– יוצקים את השוקולד לתבנית סיליקון או פלסטיק בצורת חצי כדור ומרוקנים כך שנשארת שכבה דקה
– נותנים לשוקולד להתקשות ויוצקים מעליו כ-300 גרם שוקולד מריר מטומפרר ושוב מרוקנים
– נותנים לשוקולד להתקשות ובינתיים מכינים תחתית לקערה מהשוקולד הצבוע
– אחרי שהקערה התקשתה, מחלצים אותה בזהירות ומדביקים אותה לתחתית עם מעט שוקולד מטומפרר