טירוף הדולסי חזר בפעם השנייה והפעם עם גרסה שמכינים בקלות ובמהירות במיקרוגל. אם פספסתם את הסרטון שהטריף את כולם, בקרו בדף הפייסבוק שלנו. ואם כבר הכנתם את הדולסי שלכם אז קבלו מתכון מטריף שתוכלו להכין איתו: אבני דולסי מתפצחות ממולאות בשכבות של מוס שוקולד לבן וקרם קרמל. אם אין לכם תבנית של אבנים, כל צורה אחרת תתאים והמתכון אף מתאים במיוחד לתבניות של ארטיקים על מקל.

img_8021_2

המתכון מתאים לכ-12 אבנים בינוניות

מוס שוקולד לבן
160 גרם שמנת מתוקה (1)
מעט תמצית וניל
240 גרם שוקולד לבן
6 גרם ג'לטין
42 גרם מים
20 גרם רום לבן
400 גרם שמנת מתוקה (2)

  • ממיסים את הג'לטין במים ומניחים בצד ל-10 דקות
  • מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה (1) עם הווניל ויוצקים על גבי השוקולד
  • מערבבים היטב לקבת אמולסיה חלקה ומבריקה ללא גושים
  • ממיסים את הג'לטין במיקרוגל 10 שניות ומוסיפים פנימה יחד עם הרום. מערבבים היטב.
  • מקציפים את השמנת המתוקה (2) לקצפת רכה ומקפלים פנימה אל הגנאש

קרם קרמל
150 גרם חלב
150 גרם שמנת מתוקה
מעט תמצית וניל
115 גרם סוכר
100 גרם חלמון
6 גרם ג'לטין
42 גרם מים

  • ממיסים את הג'לטין במים ומניחים בצד ל-10 דקות
  • מחממים בסיר את השמנת והחלב עם הווניל עד לסף רתיחה ומסירים מהאש
  • מכינים קרמל יבש מהסוכר – שמים את הסוכר בסיר ומבשלים על אש נמוכה עד שמתקבל קרמל בצבע ענברי. רצוי לא לערבב עם כף בזמן ההכנה, ניתן לנער קלות את הסיר אם צריך לפזר את הסוכר.
  • שופכים את תערובת החלב והשמנת החמימה בהדרגה אל הסוכר, מעט כל פעם ומנערים את הסיר לערבוב
  • לאחר שכל השמנת בפנים עושים השוואת טמפרטורות עם החלמונים ומחזירים לאש נמוכה תוך ערבוב עד להסמכה קלה (82 מעלות אם מודדים) ומסירים מהאש
  • ממיסים את הג'לטין במיקרוגל 10 שניות ומוסיפים פנימה. מערבבים היטב.
  • מסננים את קרם הקרמל לכלי נפרד

wp_20161111_15_46_22_pro

הרכבה
– כאשר המוס והקרם מוכנים מתחילים מיד בהרכבה. יוצקים שכבה של מוס שוקולד לבן ומכניסים למקפיא ל-10 דקות
– מוציאים מהמקפיא ושופכים שכבה דקה של קרם קרמל. מנערים היטב את התבנית על מנת שלא יהיו בועות ומחזירים אל המקפיא ל-10 דקות נוספות
– חוזרים על הפעולה לקבלת שתי שכבות נוספות של מוס שוקולד לבן וביניהן שכבה אחת של קרמל. שומרים את המוס והקרמל מחוץ למקרר בזמן ההרכבה
– מעבירים למקפיא לשעתיים לפחות, עד שאפשר לחלץ את האבנים מהתבנית בקלות

ציפוי
300 גרם שוקולד דולסי או שוקולד לבן מקורמל
100 גרם חמאת קקאו

  • ממיסים את השוקולד וחמאת הקקאו יחד במיקרוגל עד לקבלת תערובת חלקה, מבריקה ונוזלית ללא גושים (בסביבות 45 מעלות)
  • נועצים קיסם או סכין בתחתית של כל אחת מהאבנים וטובלים אותה בזריזות בשוקולד ומוציאים. נותנים לשאריות השוקולד לטפטף ולשוקולד להתקשות מעט ומניחים את האבן על מגש עם סיליקון או נייר אפייה.
  • רצוי בזמן שמצפים אבן אחת, לשמור את יתר האבנים במקפיא. אם השוקולד מתקרר בתהליך מחממים אותו מספר שניות במיקרוגל חזרה ל-45 מעלות.
  • מעבירים את האבנים למקרר לפני ההגשה

img_8023_2

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 8 תגובות

  1. נעמי

    לאיזו תבנית יוצקים את האבנים? סיליקון?

    1. בייקרי 365

      כן, תבנית סיליקון באיזה צורה שתרצי

  2. עדי

    יש גודל מומלץ של התבנית? תודה, עדי

  3. אבישג

    היי דרור במוס רשום להוסיף רום האם אפשר להמיר באמרטו? או להשמיט מהמתכון?

    1. בייקרי 365

      אפשר להמיר ואפשר להשמיט. לבחירתך.

  4. שני

    נראה טוב, אנסה בקרוב
    יכול לשתף מה זו האבקה שעליה הגשת את האבנים?

    תודה 🙂

    1. בייקרי 365

      אבקת שוקולד לבן. טכניקה מהמטבח המולקולרי שמקבלים על ידי שימוש בלציטין

  5. אורית

    תודה על המתכון. מה אפשר לשים בציפייה במקום חמאת קקאו או רעיון אחר.

להגיב על בייקרי 365לבטל