המתכון הראשון שלנו במסגרת פרוייקט פירות ההדר הגדול הוא מתכון קלאסי ופשוט לעוגת תפוזים הפוכה בטעם של פעם. מבשלים תפוזים בסירופ סוכר ומניחים בתחתית. מעל יוצקים בלילה של עוגה בחושה מדהימה על בסיס שמן שהיא גם פרווה וגם נשארת טרייה לאורך זמן. אופים ומקבלים עוגה מושלמת לצד כל כוס תה או קפה.
חומרים לשתי עוגות בתבניות קטנות של 18X8 ס"מ
לתחתית תפוזים בסוכר:
1 כוס סוכר
1 כוס מים
1 תפוז חתוך לפרוסות דקות
- מביאים את המים והסוכר לרתיחה
- מנמיכים את האש ומוסיפים את התפוזים. מבשלים 5 דקות.
- מסירים מהאש ומסדרים את התפוזים בתחתית תבניות משומנות.
- שומרים את הסירופ להספגת העוגה בגמר האפייה
עוגת תפוזים בטעם של פעם:
3 ביצים גודל L
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
מעט תמצית וניל
90 גרם שמן (1/3 כוס + 2 כפות)
120 גרם מיץ תפוזים (1/2 כוס)
גרידה מתפוז אחד
180 גרם קמח תופח (כוס ורבע)
- מפרידים את הביצים ושמים את החלבונים בקערת מיקסר
- מקציפים את החלבונים ומוסיפים חצי מכמות הסוכר בהדרגה. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב.
- מעבירים את קצף החלבונים לקערה אחרת ומכניסים לתוך קערת המיקסר את החלמונים, תמצית הווניל ויתרת הסוכר.
- מקציפים את החלמונים עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים בהדרגה את השמן וממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת אחידה.
- מקפלים פנימה לסרוגין את הקמח ב-3 פעמים ואת מיץ התפוזים והגרידה ב-2 פעמים. מערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה ולא יותר.
- מקפלים פנימה את קצף החלבונים ששמרנו בצד ויוצקים אל התבניות על גבי התפוזים עד לשני שליש גובה
- אם רוצים לקבל עוגה מרובעת ישרה כמו בתמונה, מניחים על גבי התבניות נייר אפייה ומגש ישר
- אופים במשך 35-40 דקות ב-170 מעלות עד שקיסם המוכנס פנימה יוצא יבש
- מצננים טיפה ומיד הופכים את העוגות על רשת ומברישים בסירופ הסוכר שנותר מבישול התפוזים
אומנם קטנוני- אבל אני חייבת: מוסיפים את תמצית הוניל לחלבונים? לפני ההקצפה? זה לא מונע את ההקצפה שלהם?
המממ… תלוי באיזה תמצית משתמשים. בגדול זה לא אמור למנוע, אבל ליתר ביטחון עדכנתי את המתכון להוסיף את התמצית לחלמונים. זה לא ממש משנה איפה מוסיפים. תודה!
אהלן,
עןקבת באדיקות וגם קינאה בבלוג… הלוואי הייתי מכינה חצי ממה שיש פה.
אפשר להוסיף פרג? ישתלב פה לדעתך?
תודה!
כן, ישתלב נהדר
יש נראה טעות במידה של השמן🤔 90 גר זה 100מל וזה ממש לא 1/3 כוס….
נכון, זה 1/3 כוס ועוד 2 כפות. תיקנתי במתכון.