מחשבות על לחם

השבוע השתתפתי בסדנת לחמי שאור של סער מור אצל פקאלה. הסדנה הייתה מעשית וכללה הסברים מאוד מעמיקים על סוגי קמחים שונים ועל סוגי השאור השונים מפוליש וביגה ועד מחמצת. הכנו מגוון לחמים עם שילובי קמחים שונים ואפילו קיבלתי גור מחמצת קטן ומאולף הביתה. ממליץ בחום ללכת לאחת הסדנאות הבאות. ובינתיים, סער נותן במתנה לעוקבים שלנו את המתכון המדהים לפוגאס זיתים וגבינות שלו מבצק פוקאצ'ה.

IMG_8161_2.JPG

קודם, בואו תראו קצת תמונות מדהימות מהסדנה:

img_8096_2

סער מדגים איך מותחים את כדור הבצק

img_8126_2

לחם שיפון מדהים

img_8148_2

הפוקאצ'ה המתוקה ממכרת – עם קרם שקדים, תאנים ומסקרפונה!!

img_8154_2

תאומים לא זהים – שני לחמי שאור עם אחוזים שונים של קמח מלא

img_8160_2

לחם גלבוע עם מלא גרגרים וזרעונים

ועכשיו המתכון:

חומרים ל-3 פוקאצ'ות פוגאס גדולות

לפוליש:
75 גרם קמח לחם
75 גרם מים
1 גרם שמרים

  • מערבבים את כל החומרים יחד בקערה, מכסים בניילון נצמד ומניחים למנוחה בטמפרטורת החדר 12-15 שעות

לבצק פוקאצ'ה:
600 גרם קמח
42 גרם סוכר
150 גרם פוליש (כל הכמות מלמעלה) + 2 גרם שמרים יבשים
360 גרם מים קרים
12 גרם מלח
60 גרם שמן זית (1)
30 גרם שמן זית (2)

למילוי:
200 גרם גבינה קשה מגורדת גס (מוצרלה, קשקבל או מה שבא לכם)
100 גרם זיתים קצוצים דק

  • בקערה בצד מנפים את הקמח ומערבבים אותו עם סוכר ושמרים יבשים
  • בקערת המיקסר שמים את המים, הפוליש, שמן זית (1) ומפזרים מעל את תערובת הקמח
  • לשים בעזרת וו לישה במהירות 1 למשך 5 דקות. עוצרים את המיקסר ומוסיפים פנימה את המלח.
  • מעלים למהירות 2 ולשים עוד 5 דקות. במהלך זמן זה מזלפים פנימה את יתרת שמן הזית (2) תוך כדי לישה.
  • מניחים את הבצק על משטח העבודה ומקפלים אותו על עצמו מארבע הפינות אל המרכז.
  • הופכים את הבצק, מכסים אותו ונותנים לו לנוח 20 דקות. חוזרים על הקיפול והמנוחה פעמיים נוספות.
  • מעבירים את הבצק לקערה, מכסים היטב בניילון ומעבירים להתפחה ארוכה במקרר (כמה שעות ואפילו לילה).
  • מוציאים את הבצק מהקערה למשטח משומן קלות בשמן זית, מכדררים ונותנים לו לנוח כ-10 דקות.
  • מחלקים ל-3 חלקים במשקל 400 גרם כל אחד. מכדררים ומושחים בשמן זית ונותנים להם מנוחה של כ-25 דקות.
  • מקמחים נייר אפייה במעט קמח דורום או סולת ומעבירים כל כדור בצק לנייר אפייה נפרד.
  • מתחילים לפתוח אותו בהדרגה על יד לחיצות (לא מתיחות). אם הבצק מתחיל להתכווץ נותנים לו כמה דקות מנוחה.
  • כשמגיעים לגודל של בערך תבנית של תנור ביתי (30X40 ס"מ) מושחים את הבצק במעט שמן זית, מפזרים מעל את הגבינה, הזיתים ומעט מלח גס ומקפלים אותו לשניים.
  • ממשיכים לפתוח את הבצק עוד קצת ואז עושים בו מספר חתכים במקומות שונים ופותחים אותו לצורה של עלה. ניתן לפזר מעט קמח דורום או סולת גם מלמעלה.
  • מכסים ומתפיחים עוד 25 דקות.
  • בינתיים מחממים תנור ל-250 מעלות ומניחים במרכזו תבנית הפוכה.
  • מחליקים את הפוקאצ'ה אל התבנית ואופים כ-15 דקות עד לקבלת תחתית שחומה-זהובה.

הערות:
– ניתן להשתמש במתכון גם להכנת פוקאצ'ות עם שלל תוספות ולא רק פוגאס
– אם לא רוצים להשתמש בפוליש, ניתן להחליף אותו ב-5 גרם שמרים יבשים (כלומר, סה"כ 7 גרם שמרים). יש לקחת בחשבון שהתפיחה תהיה מהירה יותר.
– ניתן להחליף את הפוליש במחמצת אם יש לכם כזו
– כפי שהוזכר למעלה, יש לסער גרסה מתוקה ומדהימה לפוקאצ'ה הזו. מורחים מעל קרם שקדים (מתכון כאן) ומפזרים מעט פירות טריים (תאנים, תותים, דובדבנים ומה שבא לכם). מפזרים מעט מלח גס ומזלפים טיפה שמן זית ואופים. לאחר האפייה מניחים כמה כפות של גבינת מסקרפונה ונזהרים כי זה ממכר מאוד!!

IMG_8130_2.JPG

 

 

מודעות פרסומת

There are 4 comments

  1. מאי

    היי אוהבת מאוד את הבלוג שלך!
    את הפוקצה המתוקה לא אופים בכלל לפני מריחת קרם השקדים? מורחים אותו על הבצק החי ואז אופים?
    תודה!

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

w

מתחבר ל-%s