החמודים הטעימים האלה שבתמונה הם לא ניוקי אלא נקראים נודי, "ערומים" באיטלקית, בגלל שהם קצת מזכירים את המילוי של הרביולי בלי מעטפת הבצק שמסביב. מכינים אותם במהירות ובקלות מגבינת ריקוטה במקום תפוחי אדמה, מבשלים, מקפיצים במחבת וזוללים. בונוס: יש גם הסבר איך להכין את הביצה העלומה הזאת שמעל…

IMG_20170309_212552

חומרים לכ-4 מנות:
400 גרם גבינת ריקוטה
4 חלמונים
חצי כפית מלח
200 גרם קמח (כוס וחצי)

  • מערבבים יחד את הגבינה, החלמונים והמלח עד לקבלת תערובת אחידה
  • מוסיפים את הקמח ומערבבים יחד עם הידיים רק עד שמקבלים בצק אחיד
  • חשוב מאוד לא ללוש את הבצק יותר מדי ולכן גם רצוי לא להשתמש במיקסר, באמת שהעבודה לוקחת רק שתי דקות
  • מקמחים קלות את משטח העבודה ומכדררים את הבצק לכדור תוך שמנסים להחליק מעט את פניו
  • מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים ומגלגלים כל אחד לגליל ארוך בעובי כ-2 ס"מ
  • חותכים את הגליל עם סכין לחתיכות ברוחב כ-3-4 ס"מ, מקמחים אותם קלות ומעבירים למגש עם נייר אפייה מקומח קלות (רצוי עם קמח דורום אבל גם קמח רגיל הולך)
  • ניתן להקפיא אותם על המגש עד שהם מתקשים, להעביר לקופסה אטומה ולשמור במקפיא
  • מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים ומלח ומבשלים את הנודי כ-2-3 דקות עד שהם צפים
  • במקביל מחממים מעט חמאה או שמן במחבת עם מעט תבלינים כמו שום, מרווה, בזיליקום או מה שבא לכם
  • מעבירים אותם ישר מהמים הרותחים אל המחבת החמה ומקפיצים אותם מעט עם השמן והתבלינים
  • מגישים מיד עם ביצה עלומה (אופציונלי, ראו בהמשך) או עם כל רוטב אהוב ומעט פרמזן מגורדת

IMG_20170309_210626

בונוס: ביצה עלומה

  • מרתיחים סיר עם בערך ליטר מים, כף חומץ וכפית מלח
  • כשהמים שבסיר רותחים, שוברים ביצה לקערה ומעבירים אותה בזהירות אל מרכז הסיר
  • בעזרת מזלג, מסובבים מעט את החלבון כך שיעטוף את החלמון וייצור מעין כדור ביצה
  • מבשלים כ-2 דקות ומוציאים את הביצה עם כף מחוררת ישר אל הצלחת עם הנודי המבושלים
  • מבשלים לכל היותר 2 עד 3 ביצים במקביל בסיר ומגישים מיד

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. עדי

    הנודי יצאו מושלמים! תודה לך. רציתי לשאול האם מבשלים את הנודי באותו האופן לאחר הקפאה? האם זורקים אתם למים ישר מהקפאה או שיש לחכות להפשרה? עדי

השאר תגובה