פרוייקט הקינוחים הקפואים שמקרר לכם את הקיץ ממשיך, והפעם תשכחו מגלידות היוגורט שאתם מכירים מהרחוב, פה מדובר בגלידת יוגורט עשירה ומדהימה שמבליטה את טעם היוגורט הכיפי עם גוף של גלידת שמנת ומקבלת אליה באהבה שלל טעמים, בעיקר טעמים של פירות וכאן היא בגרסה של אסאי, הישר מהחופים הלוהטים של דרום אמריקה…

IMG_9861_2.JPG

לא מתפשרים ומחפשים בחנות יוגורט יווני עם אחוזי שומן מעט יותר גבוהים – 7% שומן זה מצויין. מחיות פרי קנויות או ביתיות יעבדו כאן מצויין כמו למשל אוכמניות, פטל, תות, מנגו, לימון ועוד. תבלינים "חמים" גם ישתלבו היטב, למשל ג'ינג'ר, פלפל צ'ילי, קינמון וכדומה.

פרוזן יוגורט אסאי
האסאי הוא פרי הגדל ונפוץ בעיקר במדינות דרום אמריקה. צבעו סגול טעמו מתוק-מריר ומזכיר מעט טעם של יין אדום פירותי. טוענים כי הוא בריא מאוד בגלל הכמות הרבה של נוגדי החימצון שיש בו. בארץ ניתן לקנות מחית אסאי קפואה בחנויות הטבע. אם לא משיגים אז אוכמניות יעשו כאן עבודה מצויינת.

400 גרם יוגורט יווני
100 גרם מחית אסאי (קונים בחנויות טבע)
200 גרם שמנת
50 גרם חלב
200 גרם סוכר
50 גרם גלוקוז
3 גרם מייצב לגלידה

– 24 שעות מראש שמים את הקערה של מכונת הגלידה במקפיא
– מכינים קערה גדולה עם מי קרח לעצירת הבישול
– מערבבים יחד את היוגורט עם מחית האסאי ושומרים בצד
– שמים בסיר את השמנת, החלב, והגלוקוז ומתחילים לחמם מעט
– מערבבים את הסוכר עם המייצב ומוסיפים אל הסיר.
– מביאים את התערובת לרתיחה על אש בינונית וממשיכים לבשל עוד כ-2 דקות
– מסירים מהאש, מעבירים את התערובת לקערה נקייה ומניחים אותה באמבט הקרח. מערבבים מדי פעם עד שהתערובת מתקררת לחלוטין.
– מערבבים פנימה את התערובת של האסאי והיוגורט.
– מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר להבשלה של 4 שעות לפחות ורצוי ללילה (ניתן לדלג על השלב הזה אבל הוא תורם רבות למרקם הסופי – ראו הסבר למעלה).
– מעבירים למכונת גלידה ומערבלים עד להסמכה לרמה של הגלידה שאתם מכירים. התהליך אמור לקחת בסביבות 20-30 דקות.
– ניתן לאכול את הגלידה מיד (היא תהיה רכה ותזכיר במרקם קצת גלידה אמריקאית) או לחילופין להעביר אותה לקופסה, לכסות בניילון נצמד על פני הגלידה ולהעביר למקפיא ל-4-12 שעות לפחות. רצוי להפשיר את הגלידה כ-15-20 דקות במקרר לפני ההגשה (תלוי בחוזק המקפיא שלכם).

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש תגובה אחת

  1. אורלי אלימלך

    אין עליך מושלם .. כל מתכון שלך פצצה …ישר כוח 💜💜

השאר תגובה