טארט או סוכרה

לדבר המדהים והאוורירי הזה קוראים בשם המבלבל טארט או סוכרה (Tarte au Sucre או בעברית טארט סוכר). אבל במציאות הוא בכלל לא טארט אלא יותר מעין בריוש פלאפי וטעים עם שכבת סוכר קראנצ'ית מלמעלה ונגיעות קטנות של מליחות שמאזנות את הכל בדיוק מופלא (הכי אייל שני שלי…). אתם חייבים לנסות!

IMG_1456_3

חומרים לכיכר אחת בקוטר כ-26-30 ס"מ

500 גרם קמח (3 וחצי כוסות)
12 גרם מלח (2 כפיות)
60 גרם סוכר (5 כפות)
7 גרם שמרים יבשים (כף מחוקה) או 20 גרם שמרים טריים (2 כפות)
240 גרם ביצים (4 ביצים גודל L)
250 גרם חמאה
75 גרם חלב (1/3 כוס)

לציפוי:
2 חלמונים
1 כף שמנת מתוקה
כ-50 גרם חמאה (רצוי מלוחה)
מעט סוכר לבן

  • בקערת מיקסר מערבבים יחד את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח. מוסיפים את הביצים ומתחילים ללוש עם וו לישה במהירות איטית.
  • מוסיפים את החלב בהדרגה וממשיכים ללוש במהירות איטית כ-15 דקות לקבלת בצק חלק ואלסטי
  • מוסיפים פנימה את כל החמאה כשהיא קרה וחתוכה לקוביות וממשיכים ללוש במהירות קצת יותר גבוהה כ-10 דקות עד שכל החמאה נטמעת ומתקבל בצק מבריק וגמיש
  • מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ומכדררים לכדור גדול. שמים את הבצק בקערה מקומחת ומכסים בשקית גדולה ומניחים במקום חמים לתפיחה כשעתיים.
  • מרדדים את הבצק לעיגול גדול בגודל של התבנית (כ-26-30 ס"מ) ומעבירים אותו אל תבנית משומנת קלות
  • מכסים בשקית גדולה ומניחים לתפיחה כשעתיים נוספות במקום חמים
  • טורפים יחד את החלמונים והשמנת ומברישים בעדינות את החלק העליון של הבצק
  • נועצים אצבע משומנת או ידית של כף משומנת ליצירת מספר שקעים עמוקים בבצק ומניחים בכל שקע חתיכה קטנה של חמאה מלוחה
  • מפזרים מעל שכבה דקה ואחידה של סוכר לבן על כל פני הבצק
  • אופים ב-180 מעלות כ-15-20 דקות. מצננים על רשת.

השאר תגובה