המימונה כבר מסביב לפינה והשנה אנחנו חושפים את המתכון המשפחתי לשחיתות המסורתית שאי אפשר להפסיק לזלול ועונה על השם מופלטה. השנה כולם זוכים לחגוג מימונה ולאכול מופלטות. תרבחו ותסעדו!

חומרים לכ-40 יחידות

1 קילו קמח
1 כף שמרים יבשים
1 כף מלח
1 כף שמן
1 ביצה
3 כוסות מים פושרים (ועוד לפי הצורך)

  • לשים את כל החומרים יחד עד לקבלת בצק אחיד (אפשר גם במיקסר)
  • מכדררים את הבצק לכדור ומשמנים מעט את פניו
  • מכסים את הבצק במגבת ונותנים לו לנוח כעשרים דקות
  • עובדים לפי הסדר: מחלקים את הבצק לכ-30 חלקים ומכדררים כל חלק לכדור
  • ממשיכים מהכדור הראשון שכדררנו ועל משטח משומן ועם ידיים משומנות פותחים אותו לעלה דק ועגול
  • מחממים מחבת משומנת קלות ומטגנים עליו את המופלטה הראשונה
  • מטגנים כ-2 דקות והופכים. על הצד המוכן, בזמן שהצד התחתון מיטגן, מניחים עלה נוסף
  • כאשר הצד התחתון מוכן הופכים שוב ומניחים עוד עלה מעל
  • כך ממשיכים לטגן אותם בערימה, להניח כל פעם אחד חדש מעל ולהפוך.
  • כאשר הערימה נהיית גדולה ניתן להוריד חלק הצידה ולהמשיך עם השאר
  • מורחים את המופלטות כשהן עדיין חמות בדבש ובחמאה ומקפלים לחצי ואז לרבע
  • מגישים חם!

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה