תשכחו מכל מה שידעתם על עוגות שוקולד ללא קמח, העוגה הזאת היא הדבר האמיתי. עם שלושה מרכיבים בלבד, 10 דקות הכנה ורבע שעה אפייה תקבלו את עוגת השוקולד הכי שוקולדית, טעימה ומיוחדת שיצא לכם לאכול בחג הזה ובכלל. עוגת חובה לכל מכורי השוקולד!
חומרים לעוגה בקוטר 20 ס"מ
450 גרם שוקולד מריר איכותי, רצוי 65%-70% מוצקי קקאו
215 גרם חמאה
6 ביצים גודל L
- שמים את השוקולד המריר והחמאה בקערה וממיסים אותם יחד על גבי סיר עם מים על אש בינונית (בן מארי). חשוב שהקערה לא תיגע במים.
- אפשר להמיס את השוקולד והחמאה גם בפולסים במיקרוגל אבל נצטרך את הבן מארי בהמשך בכל מקרה
- כשכל השוקולד והחמאה נמסים, מערבבים אותם היטב ומסירים מהאש
- שמים את הביצים בקערת מיקסר ומחממים אותה גם כן על בן מארי עד שהביצים חמימות למגע
- מסירים מהאש ומעבירים אל המיקסר עם וו בלון. מקציפים עד לקבלת קצף בהיר ותפוח מאוד
- מקפלים כמחצית מהקצף אל תערובת השוקולד והחמאה ולאחר מכן מקפלים את המחצית השנייה
- מרפדים תחתית של תבנית קפיצית או רינג בנייר אפייה ומשמנים קלות את הדפנות
- עוטפים את התבנית או הרינג מלמטה ומסביב בנייר כסף הדוק ומניחים את התבנית בתוך תבנית גדולה יותר ומעט עמוקה
- יוצקים את התערובת המוכנה אל התבנית ומיישרים מעט
- מחממים תנור ל-220 מעלות על טורבו
- יוצקים מים רותחים (אפשר מהבן מארי) אל התבנית העמוקה מסביב לעוגה
- אופים 5 דקות ואז מכסים את החלק העליון של התבנית בנייר כסף ואופים 10 דקות נוספות
- מוציאים מהתנור ומעבירים את העוגה מאמבט המים אל משטח נקי
- מניחים לעוגה להתקרר לטמפרטורת החדר כ-45 דקות
- מעבירים את העוגה אל המקרר להתייצבות כ-3-4 שעות ואז מחלצים בזהירות מהתבנית
- העוגה במיטבה בטמפרטורת החדר אך ניתן לאכול אותה גם קרה מהמקרר שם היא תישמר עד שבוע
- מומלץ להגיש את העוגה עם מעט קצפת ליד
כמה ביצי M אני צריכה במקום 6 ביצי L ? תודה
ביצה L היא בדרך כלל 60 גרם, ביצה M היא בדרך כלל 50 גרם.
6 ביצים L זה בערך 7 ביצים M + חלמון אחד.
שלום דרור, מאוד מזדהה עם שכתבת אודותיך, ותודה על האתר המושקע. גם אני מכור לאפייה ובמיוחד מתוקים ועוגות שוקולד בפרט.
אשמח לדעת האם חימום הביצים הכרחי ואם כן, איך לחמם על הביין מארי בלי שייקרשו? האם אפשר לחמם את קערת המיקסר בלבד?
תודה מראש וחג שמח!
מחממים בזהירות את הביצים על בן מארי על אש נמוכה, הן לא נקרשות
נראת מעולה!
כרגע סיימתי להכין אותה😊
האם העוגה יכולה גם לעבור הקפאה?
ואם כן, כמה זמן לפני הגשה להוציא לטמפ' חדר?
תודה!
כן, ניתן להקפיא. להוציא מהמקפיא כשעה לפני ההגשה
נראה פצצה !!!! אך האם בתום האפיה יש להסיר את הכיסוי או לתת לעוגה להתקרר בעודה מכוסה?
להסיר את הכיסוי
יש אפשרות להתאים את הכמויות לתבנית 26 ?
להכפיל את הכמות ב-1.75
היי,
תודה על המתכון..
עוגה מעולה
כבר הכנתי אותה פעמיים!!
שאלה קטנה, מה ההבדל בינה לבין נמסיס?
דומה מאוד. יש הבדל ביחסים בין השוקולד לחמאה, אבל העיקרון אותו עיקרון.
ממה שראיתי, בעוגת נמסיס יש גם סוכר או אבקת סוכר, לא?
זה עניין של טעם. לדעתי לא צריך סוכר.
מתכון מושלם!!! כל מתכון שלך הצלחה מובטחת… רציתי לשאול 2 דברים 🙂 1. האם כדאי להוסיף קצת סוכר?
2. שוקולדים אחרים (חלב/קרמל) יכולים להתאים על אותו עקרון? תודה 🙂
אין צורך להוסיף סוכר למתכון. זה יעבוד עם שוקולדים אחרים אבל אז כדאי להגדיל מעט את כמות השוקולד (10% לחלב ו-20% ללבן) ולקחת בחשבון שהם מתוקים יותר ולכן העוגה תצא מתוקה יותר.
וואאאיי דרוררר!!!!
אני מאוהבת! איזו עוגה אליפווווות! תודה!
היו לי הרבה ספקות בדרך (שהיא בכלל ללא סוכר, שהיה טיפה קשה להוציא אותה מהבן מארי אחרי האפייה, שהיא הייתה קשה אחרי המקרר :)))) הרבה ספקות, כבר אמרתי? חחח), אבל אמרתי לעצמי שזה המתכון שלך, ושאני סומכת עלייך! ולא טעיתי!
יצא מושלם! בטמפרטורת החדר היא מדירה! עם קצפת ודובדבן אמרנה מעל, ממממ… בא לי עכשיו עוד פרוסה, אבל אין 🙂
התחסלה אתמול לגמרי:)
תודה וחיבוק ענק!
הייי נראה מדהים !! אם אני רוצה לעשות בתבנית בקוטר של 24 בכמה אני צריכה להגדיל את המתכון ? וכמה זמן לאפות ?
להכפיל ב-1.5. להוסיף עוד 2-3 דקות של אפייה בחלק השני (עם הכיסוי)
היי ותודה 🙂 האם מותרת לנשים בהריון?
כן
וגם, הביצה מעט נקרשה (החלבון) ומיד הסרתי מהאש והעברתי להקצפה על אף שהביצים לא היו חמימות למגע. תוהה אם לזרוק ולהתחיל מחדש או שזה יעבוד. מה דעתך? כן נוצרה קציפה תפוחה אבל לא מאוד בהירה.
בגדול עדיף שלא להגיע למצב הזה. אפשר לנסות לסנן או לבלנדר אם זה קורה.
תודה רבה!!
המתנתי (למיקסר) והקציפה הפכה תפוחה מאוד ובהירה מאוד ויצאה עוגה מושלמת!!! כותבת לטובת כל מי שיקרה לו מה שקרה לי- אולי יש תקווה.
יש אפשרות לפרווה?
אפשר להחליף את החמאה בשמן קוקוס או מרגרינה
הכנתי ויצא פשוט מדהים!!
רציתי לדעת למה עוזר חימום הביצים על בן מרי? למה לא פשוט להקציף? תודה 🙏
מקבלים נפח הקצפה הרבה יותר גדול
היי העוגה הזו מתאימה גם כעוגת שוקולד חמה? זה בעצם העוגות חמות שמוגשות במסעדות?
לא, פחות מתאימה כעוגה חמה. זו לא העוגה שמגישים במסעדות.
עוגה מושלמת! סופש שלישי שהכנתי אותו ברציפות ✨ רציתי לדעת למה תורם חימום הביצים בבן מארי?
נפח הקצפה גדול יותר
לתבנית תנור בכמה להכפיל את החומרים?
העוגה הזו לא מתאימה לאפייה בתבנית של תנור בגודל 30X40. בכל מקרה אם תחליטי לנסות תצטרכי להכפיל את הכמויות ב-4.
לחמם את הביצים כמו שהן בלי שום הקצפה לפני? ואם כן כמה זמן בערך לחמם?
כן, כמו שהן. הן צריכות להיות חמימות למגע יד.
היי הכנתי יצא מעולה תודה רבה רציתי לשאול האם אפשר להשאיר את זה בחוץ? והאם ניתן להכין בכמות קטנה יותר? אנחנו קצת אנשים בבית
אפשר להשאיר בחוץ. אפשר חלק את הכמות לשני שליש או חצי, אבל צריך תבנית בגודל מתאים. בכל מקרה היא מחזיקה לפחות שבוע.
האם אפשר לא לאפות בטורבו?
כן, אפשר
היי , מה גובה המים של הבנמארי?
באפיית העוגה הכוונה .
עד חצי מגובה התבנית
היי לא ברור לי החלק ששמים את הביצים בבן מארי, האם שמים את הביצים שלמות עם הקליפה או אחרי ששברתי אותן? באיזה טמפ אני שמה את הבן מארי? האם הביצים לא יתבשלו?
נ.ב. העוגה נראית נהדר! חשוב לי להכין אותה כמו שצריך
היי שי, המתכון נראה מצויין!
הייתי רוצה להוסיף שכבה של מרנג אפוי מעל העוגה, האם זה אפשרי?
אפוי יהיה קצת בעייתי כי לא רצוי להמשיך לאפות את העוגה עוד מעבר לאפייה הזו. אפשר לאפות את המרנג כשכבה נפרדת ואז לשים אחד על השני.
הכנתי אותה , נראית מעולה מחכה למחר… הכנתי עם שילוב של 66 ו70 אחוזי קקאו, ואני רוצה לקשט או לזלף למעלה משהו שישבור קצת את המרירות. חשבתי על קצפת פרלינה או פיסטוק .האם הראה ךך יעבוד פה אחד מהם מבחינת שילוב טעמים?
סורי על האיחור. פספסנו את ההודעה. מה עשית בסוף ואיך יצא?
הכנתי ויצא לי דחוס ולא אוורירי כמו שנראה בתמונה (יכול להיות שהייתה עוד קרה למרות שהייתה שעתיים מחוץ למקרר???) יכול להיות שההקצפה שלי הייתה בעייתית? איך יודעים מתי לסיים את ההקצפה? ואם רוצים להוסיף סוכר אז כמה ובאחזה שלב? היה מפנק מאוד אבל היה לי חסר קצת מתיקות. להשתמש אולי בשוקולד עם פחות אחוזי קקאו? בלי ספק טופ 2 מבין עוגות השוקולד הרבות שהכנתי!!! נכנס לרשימה הקבועה שלי
היי תודה. אפשר להוסיף סוכר, עדיף להוסיף אותו בהקצפה של הביצים. ההקצפה צריכה להיות לקצף תפוח ובהיר. בגדול לא חייבים לשמור את העוגה במקרר, אפשר להשאיר אותה בחוץ ואז היא תהיה רכה יותר.
בסופו של דבר על הלכתי על פשוט כדי לא לגנוב לשוקולד את ההצגה ( אחרי הכל השקעתי בה חצי קג ולרונה 😉 ציפיתי עם גנאש שוקולד פרלינה , ופיזרתי בראס. יצא מושלם !!! נתן טיפה מתיקות אבל לא מידיי,עם הטוויסט של הפרלינה , נשאר שוקולדי ,והקרנץ' של הבראס נתן את הביס המושלם. תודה רבה!
הייי
האם אפשר לאפות בתבנית שקעים על מנת לקבל קינוח אישי ??? אם כן כמה זמן לאפות ובאיזה טמפרטורה
תודה
אפשר. לאפות באותה טמפרטורה. לגבי הזמן, קשה לומר בדיוק, צריך לבדוק לפי המרקם.
מאיפה העוגה מקבלת את המתיקות שלה ואם רוצים בכל זאת להוסיף סוכר כמה כדאי להוסיף ובאיזה שלב?
מהשוקולד. אפשר להוסיף סוכר בסוף כשמערבבים הכל יחד אם רוצים.
היי, קודם כל העוגה נראת מצוין. במידה ואני מכינה אותה פרווה שימוש בשמן קנולה מומלץ או עדיף שמן קוקוס?
היי דרור,
אפשר להכין במנג'טים אישיים ולקצר את זמן האפיה??
אשמח לתשובה, תודה!
היי, עדיין לא קיבלתי תשובה ועדיין אשמח להכין את העוגה
המתכון יעבוד במנג'טים אישיים או חייב כעוגה?
??