עוגת השמרים המטורפת הזאת היא האמא של כל עוגות השמרים. בצק גמיש מאוד שנמתח ליריעה גדולה ודקה, ממולא ומגולגל עשרות גלגולים והתוצאה המרשימה והטעימה בטירוף, הנה היא כאן לפניכם. מקור העוגה הזאת הוא בדרום סלובניה, על גבול קרואטיה וקוראים לה פּוֹבִיטִיצָה – תזכרו את השם!

זוכה בתואר "מתכון השנה לשנת 2019"

IMG_1598_2.JPG

לבצק:
300 גרם קמח (2 כוסות ו-2 כפות)
40 גרם סוכר (3 כפות)
7 גרם מלח (1 כפית)
5 גרם שמרים יבשים (חצי כף) או 15 גרם שמרים טריים
30 גרם חמאה רכה
1 ביצה בגודל L
מעט תמצית וניל
150 גרם חלב (חצי כוס ועוד 2 כפות)

למילוי:
60 גרם חמאה מומסת
5 כפות חלב
280 גרם אגוזי לוז או אגוזי מלך (2 וחצי כוסות)
מעט תמצית וניל
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
2 כפות אבקת קקאו
1 חלמון

עבור הרכבה:
20 גרם חמאה מומסת
1 חלבון

  • מניחים את האגוזים של המילוי על מגש וקולים בתנור ב-180 מעלות במשך כ 8 דקות. מצננים לחלוטין.
  • מכינים את הבצק: בקערת מיקסר, שמים את כל מרכיבי הבצק ולשים עם וו לישה במשך כ-15 דקות לקבלת בצק חלק וגמיש
  • מעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים בשקית גדולה ומניחים במקום חמים לתפיחה במשך כשעה
  • בינתיים מכינים את המילוי: טוחנים את האגוזים יחד עם סוכר ואבקת קקאו לקבלת פירורים דקים
  • מוסיפים את החמאה, החלב, החלמון והווניל וטוחנים לקבלת מרקם משחתי. שומרים בצד.
  • מרדדים את הבצק על משטח משומן למלבן בגודל 30X50 ס"מ ומברישים במעט חמאה מומסת
  • בידיים משומנות מתחילים בעדינות למתוח את הבצק מהמרכז כלי חוץ עד להכפלת הגודל ונזהרים שלא לקרוע את הבצק
  • צריכים לקבל עלה בגודל 100X60 ס"מ והוא צריך להיות דק ושקוף
  • מורחים את המילוי בשכבה דקה ואחידה. אם המילוי סמיך מדי ניתן לדלל אותו במעט חלב.
  • מגלגלים את הבצק בצורה הדוקה על הצד הרחב לקבלת נחש ארוך ועבה
  • בתבנית כיכר רחבה ומשומנת מניחים את הנחש בצורת פרסה בתחתית, מושכים את הבצק מעט מעלה ומסדרים פרסה נוספת בשכבה שנייה. מהדקים מעט בעדינות.
  • מכסים בשקית גדולה ומניחים במקום חמים לתפיחה של שעה
  • מחממים את התנור ל-180 מעלות ומברישים את המאפה במעט חלבון טרוף
  • אופים כ-15 דקות, מורידים את טמפרטורת התנור ל-150 וממשיכים לאפות עוד 40-45 דקות
  • מצננים את העוגה כחצי שעה ואז מחלצים מהתבנית ומניחים על רשת על מנת לצנן לחלוטין
  • שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר כ-3-4 ימים

IMG_20190517_110834

IMG_1602_2.JPG

עדכון: גרסת שוקו-חלבה מופלאה!

  • מחליפים 50 גרם מכמות הקמח שבמתכון באבקת קקאו ומכינים את הבצק לפי ההוראות
  • מחליפים את המלית בממרח חלבה אותו מורחים בנדיבות ובשכבה אחידה על הבצק המתוח
  • מגלגלים, מעצבים, מתפיחים ואופים לפי אותן הוראות
  • מחכים שיתקרר מעט וזוללים!

IMG_1628_2.JPG

עדכון 2: גרסת פיסטוק, חמוציות ושוקולד לבן

  • מכינים את הבצק לפי ההוראות
  • במלית, מחליפים את החמאה במחית פיסטוק ואת האגוזים בפיסטוקים
  • לאחר המתיחה ומריחת המלית, מפזרים מעט חמוציות מיובשות ופצפוצי שוקולד לבן ומגלגלים
  • ממשיכים לפי ההוראות, אופים וזוללים!

עדכון 3 – עכשיו יש גם סרטון שמדגים את ההכנה:

גרסת פרלינה ואגוזי לוז: במלית מחליפים את החמאה בפרלינה לוז ומשתמשים באגוזי לוז טחונים. ניתן להוסיף גם מעט שברי פייטה לתוספת קראנצ'יות וטעם קרמלי עמוק יותר.

IMG_1742_2

הגרסה הפשוטה: ממלאים בממרח שוקולד אהוב, כמו למשל נוטלה, מפזרים מעל מעט ביסקוויטים טחונים ומגלגלים.

IMG_1827_2

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 86 תגובות

  1. עינב הרצל

    לכמה חלקים מחלקים את הבצק ומה זאת תבנית כיכר?

    1. בייקרי 365

      תבנית כיכר היא תבנית של כיכר לחם, כמו אינגליש קייק רק קצת יותר רחבה וקצרה. לא מחלקים את הבצק אלא מסדרים אותו בתוך התבנית בשלמותו.

    2. רבקה

      הייתי שמחה לקבל מתכון למילוי שוקולד, המתאים לעוגה הזו. לא ממרח שוקולד. תודה מראש.

      1. בייקרי 365

        גנאש שוקולד מריר – 200 גרם שמנת + 200 גרם שוקולד מריר – יכול לעבוד כאן

  2. אסנת

    שבוע טוב, מה זה תבנית כיכר?

    1. בייקרי 365

      תבנית של כיכר לחם. תבנית אינגליש קייק קצת יותר קצרה ורחבה

      1. דנה

        יצא מושלם

      2. בייקרי 365

        איזה כיף, תודה!

  3. לימור

    תודה על המתכון המדהים. שאלה לי עושים את זה בשני שכבות. ז"א עושים נחש ארוך וחוצים לשנים ואז שמים אחד מעל השני?

    1. בייקרי 365

      שתי שכבות אבל בלי לחתוך. מכינים נחש ארוך ואז מניחים אותו בשכבה אחת למטה ומעליו עוד שכבה, אבל ברצף אחד ארוך מבלי לחתוך.

  4. איילת אדרי

    בצק מאוד דביק, בטוח שלא צריך לתת לו זמן במקרר?

    1. בייקרי 365

      הבצק דביק וזה בסדר. לא צריך לתת לו זמן במקרר.

  5. Rachel

    הבצק היה מעולה אבל לאחר שמרחתי את המילוי היה בלתי אפשרי לגלגל את הבצק. הוא נדבק לשיש (קימחתי לפני הפתיחה של הבצק) ואי אפשר היה לגלגל אותו.. מה אפשר לעשות אחרת בפעם הבאה כשארצה להכין שוב את המתכון?

    1. בייקרי 365

      רצוי לשמן את השיש היטב (לא לקמח)

  6. נועה

    לא מצליחה להבין איך יוצאות 2 פרסות
    אפשר הסבר נוסף

    1. בייקרי 365

      יש לך גליל ארוך. מכניסים קצה אחד שלו לתבנית ומניחים עד לצד השני של התבנית. מקפלים לקבלת צורה של פרסה וממשיכים למלא את החלק התחתון של התבנית. כשמגיעים שוב אל הקצה, מושכים מעט כלפי מעלה ומניחים שוב מעל הפס הראשון, עד הקצה ושוב מקפלים ומניחים על הפס השני. ומקבלים שתי פרסות אחת מעל השנייה.

    2. אילנה

      ההי איזה קמח ושל איזו חברה אתה ממליץ לאפיית פוביטיצה?
      תודה

      1. בייקרי 365

        אני משתמש בקמח לבן רגיל מהסופר

  7. חנה

    שלום, יש לי תעלומה שאני מנסה למצוא לה פיתרון כבר הרבה זמן, ואולי כאן אמצא את התשובה.
    איך יוצרים עוגת שמרים כמו בתמונות שכאן, ובה יש אוויר בין שכבות הבצק, והעוגה נשארת לחה מבפנים? בכל מתכון שאי-פעם ניסיתי, הבצק מתעבה בהתפחה שלפני האפייה, אין רווחים בין השכבות, ואמנם מתקבל מאפה אוורירי ורך אבל הייתי רוצה לקבל את התוצאה שתיארתי ונראית בתמונות שכאן. איך עושים את זה?

    1. בייקרי 365

      בשביל לקבל את התוצאה שאת רוצה צריך לרדד את הבצק דק מאוד. כאן במתכון אפילו מותחים אותו ממש כמו בצק של שטרודל עד שהוא דק וכמעט שקוף

    2. ‪Rona Shacham‬‏

      אולי זה גם בגלל שיטת האפיה כאן? אף פעם לא אפיתי ככה עוגות שמרים- תמיד אפיתי ב-180 מעלות 40 דק', וכאן הוא אומר לאפות ב180 מעלות 15 דקות (אצלי אחרי 12 דקות כבר היה ריח של אפייה וחלק עליון שחום אז הורדתי את הטמפ' מוקדם יותר) ואח"כ עוד 40-45 דק' ב150 מעלות (אצלי זה לקח 38 דקות, יש לי תנור מפוצל ואפיתי בצד הקטן שלו), באמת שאף פעם לא טעמתי עוגת שמרים כל כך אוורירית.

      1. בייקרי 365

        זה באמת תלוי בתנור

  8. אורה

    תודה. שווה להוסיף תמונה להמחשת הקונסטרוקציה לפני האפייה.

    1. בייקרי 365

      תודה על המשוב. הוספנו תמונה אחת. נמשיך ונעדכן בתמונות נוספות בהמשך.

  9. Iris Spector

    הכנתי את העוגה לפי ההוראות. כשהכנתי את המלית והוספתי את החמאה, הימאה לא התערבבה עם המלית והשומן צף. בכל אופן מרחתי ואפיתי כדי שהבצק לא יהיה יבש. העוגה הייתה טעימה אבל לא לרמת הציפיות שליץ אני אופה המון עם שמרים ואני חושבת שאולי הבצק דורש יותר שומן. הערות ? והארות, תודה אשמח לשמוע!!

    1. בייקרי 365

      צריך למתוח את הבצק דק מאוד כדי שיצאו הרבה שכבות. אין צורך להוסיף לו עוד שומן.
      לגבי המלית, רצוי לבלנדר אותה היטב. החמאה אמורה להתערבב פנימה ולא לצוף.

  10. Shimrit Leshem

    המרה לפרווה?

    1. בייקרי 365

      להחליף חמאה בשמן וחלב במים

  11. שוהם

    נראה מעולה.
    האם יש אפשרות להפוך את העוגה לפרווה?

    1. בייקרי 365

      כן, אפשר להחליף חלב במים וחמאה בשמן

  12. Ray Meller

    אני לשם שינוי הבנתי הכל

  13. Naa

    אפשרי מרגרינה במקום חמאה?

    1. בייקרי 365

      אפשרי

  14. מתן

    האם ניתן להחליף את מילוי האגוזים במילוי שוקולד/קקאו? אם כן, יש המלצה למילוי?

    1. בייקרי 365

      כל ממרח שוקולד יעבוד

  15. Gal Amar

    האם ניתן להפקיא לאחר אפייה ולהפשיר? הטריות תשמר?

    1. בייקרי 365

      אפשר כמו כל עוגת שמרים. זה יהיה סבבה, אבל לא בדיוק אותו דבר כמו במקור.

  16. Edna

    היי ,
    אפיתי אתמול את העוגה, אבל לא הצלחתי ברידוד, כנראה שלא קימחתי מספיק.
    חציתי וקלעתי משני גלילים.
    האם אין טעות בכמות המלח בבצק? (300 גרם קמח, 7 גרם מלח).
    למרות שהפחתתי בחצי , יצא קצת מלוח.

    1. בייקרי 365

      אין טעות במלח, זה לא אמור לצאת מלוח. אבל אפשר להפחית או להוריד לחלוטין אם רוצים.
      במתיחה לא מקמחים. צריך לשמן את משטח העבודה והבצק למתוח בעדינות

  17. חמוטל

    ממש התקשיתי עם מתיחת הבצק בלי שיקרע. יש לך טיפים?

    1. בייקרי 365

      כן, לשמן היטב את משטח העבודה ופני הבצק

  18. חמוטל

    הכנתי את העוגה, אבל הסתבכתי עם המתיחה של הבצק. יש לך טיפים לפעם הבאה?

    1. בייקרי 365

      לשמן היטב את משטח העבודה ואת פני הבצק

  19. עדן

    אפשר פשוט למלא המצרי נוטלה?

    1. בייקרי 365

      כן

  20. Anna

    היי , האם ניתן להכין את הבצק יום קודם ?

    1. בייקרי 365

      כן, מתפיחים את ההתפחה הראשונה ומעבירים למקרר מכוסה

  21. אסף

    היי, נראה מדהים! האם בכוונה כתבת להתפיח שעה ולא עד להכפלת נפח וכדומה? הרי התפחה של שעה בקיץ מתנהגת אחרת בחורף.

  22. חיה

    אפשר למלא גם בשוקולד ? אם כן איזה מילוי,ממרח או משהו שמכינים.. אשמח לתשובה /מתכון

    1. בייקרי 365

      כל ממרח שוקולד יעבוד

  23. מיטל

    מכינה כבר פעם שלישית, מתכון מושלם!!
    תודה!

  24. נטע

    מ יצא פשוט מושלם תודה רבה

  25. Hanna Tvito

    דרור,
    חייבת לומר שאתה עונה בצורה יפה ובסבלנות אין קץ!
    ממש עושה חשק לרוץ עכשיו (1:44a.m) למטבח ולהכין..!

  26. ‪Rona Shacham‬‏

    בהתחלה קצת התעצבנתי, כי פתאום הבנתי שאני צריכה לפנות את כל השיש שלי בשביל להגיע למשטח של מטר על שישים, ואז גם הסתכלתי בסרטון וראיתי שהמשטח משומן ולא מקומח אז אספתי את כל הקמח שכבר פיזרתי עליו (תשנה את זה במתכון המקורי בבקשה), ואז הבצק נמתח לי רק ל3/4 גודל וניסה כל הזמן להתכווץ בחזרה (נתתי לו לנוח 5 דקות ואז חזרתי למתוח אותו) ואז גם המילוי לא ממש הספיק לי ל3/4 שכן הצלחתי למתוח. בקיצור עכשיו אני אוכלת מהדבר האלוהי הזה אז כבר לא אכפת לי כלום 😀

    1. בייקרי 365

      צריך קצת סבלנות, לשמן אותו (תיקנתי את המתכון) ולמתוח וכמו שעשית לתת לו מנוחה מדי פעם אם צריך. וגם לא נורא אם הוא נקרע קצת בדרך. ולמרוח את המילוי דק מאוד (או להכין עוד קצת מילוי). אבל כמו שכתבת זה שווה את זה….

  27. Natali

    הבצק אמור לצאת דביק מאוד ? ניסיתי את המתכון ויצא נורא דביק הוספתי קצת קמח ברידוד לא הצלחתי בכלל לפתוח את הבצק בלי שייקרע

    1. בייקרי 365

      לא צריך לצאת כל כך דביק. חשוב ללוש זמן מספיק ארוך כדי לקבל בצק נעים וגמיש. בפתיחה לא צריך קמח בכלל, רק שמן.

  28. charly

    אני שיניתי את ההרכבה שני גלילים לצורת בורג באיגליש קייק כל כדור 250 גר' .מלקקים את האצבעות לא מאמינים שזה לא מקונדיטורית עלית.

  29. ליאת

    היי
    כדי להמיר לפרווה כמה שמן במקום חמאה?

    1. בייקרי 365

      כמות זהה

  30. ארלט חכם

    סוף סוף הכנתי בצק מושלם ונח לעבודה הצורה יצאו 3 נחשים בגלל שהכנתי בתבנית אינגליש קייק והטעם מושלם
    רק את אופן האפיה אשנה בפעם הבאה
    תודה על מתכון מושלם

  31. שרה מאיר

    שלום
    האם אופים בתנור או טורבו

    1. בייקרי 365

      אני מעדיף בטורבו. אם לא אפשרי, אז מנמיכים מעט את החום ואופים קצת יותר זמן.

  32. נוי

    אשמח לדעת את המידות התבנית שבה השתמשת, תודה

    1. בייקרי 365

      25X10 ס"מ

  33. אילנה

    תודה על המתכון. ניסתי פעמיים. פעם ראשונה לא הצליח. פעם שניה יצא נהדר. כולם מלאי התפעלות.
    שוב תודה.
    אתה מדהים עם המתכונים…

    1. בייקרי 365

      תודה רבה!

  34. נחמה

    הכנתי כמה וכמה פעמים את העוגה. כל פעם עם מילויים שונים, אבל המילוי עם אגוזי הלוז יצא הכי עשיר. עוגה מופלאה!

  35. עדן

    היי, האם כדאי לקלף את האגוזי לוז אחרי הקליה?

    1. בייקרי 365

      אני אישית לא מקלף, אבל זה עניין של טעם

  36. ויטל

    יצא לי עוגיפלצת יפה וטעימה אש 😂
    תודה רבה

  37. ‪Oran Salama‬‏

    אם אני מכינה את הגרסה של השוקו חלבה, צריך גם למרוח חמאה לפני שאני מורחת את הממרח חלבה? או שמורחים את החלבה ישירות על הבצק ללא החמאה?

    1. בייקרי 365

      החמאה דרושה לפתיחה ולמתיחה של הבצק. אחרי שהבצק מתוח אין צורך למרוח אותו בעוד חמאה לפני המילוי.

  38. זהבית

    היי, יש לי שאלה בעניין פיסטוק- אתה חושב שמחית פיסטוק טבעית מעורבבת עם אבקת סוכר יכולה לשמש מלית לעוגיות מגולגלות (כמו מגולגלות תמרים)?
    או שכדאי להכין מלית כמו פה? החלמון זה לייצוב?
    אגב, הפוביטיצה שלך נראית מטורף בכל מלית, קשה לבחור…
    תודה!

    1. בייקרי 365

      כדאי להכין מלית כמו פה. מחית פיסטוק עם סוכר תישאר נוזלית לאחר האפייה.

      1. זהבית

        תודה רבה

  39. טלי

    האם אפשרי להכין ב 2 תבניות אינגליש קייק?

    1. בייקרי 365

      לא, עדיף בתבנית אינגליש אחת לגובה

  40. שירי

    שלום. האם אפשר להקפיא ואם כן לפני האפיה או אחרי? תודה

    1. בייקרי 365

      עדיף אחרי ולחמם ישר מהמקפיא

  41. שירי

    האם אפשר להקפיא לפני האפיה?

    1. בייקרי 365

      עדיף להקפיא אחרי האפייה ולחמם ישר מהמקפיא

  42. חן

    אתה פשוט א-ד-ג-הההה!
    כשסיימתי לצפות בקינוח המושלם עשיתי עליך גוגל ומצאתי את הבלוג המוש-לם שלך
    תקשיב, מזמן לא ראיתי בלוג ברמה גבוהה כל כך, תמונות מהפנטות והסברים מפורטים.
    כבר ניסיתי כמה מהמתכונים והכל יצא היסטרי! חייבת גם את העוגה הזאת ולא יודעת מאיזה טעם להתחיל 😉
    אתן למשפחה לבחור. חח
    איזה כיף להכיר אותך 3>

  43. איריס

    יש יותר מידי נוזלים במתכון. אולי התכוונת ל 150 מל חלב ולא ל 150 גרם?

    1. בייקרי 365

      המתכון מדוייק ונוסה מאות פעמים. אני משתמש אך ורק בגרמים ולא במיל (למרות שבחלב זה כמעט זהה בכל מקרה)

  44. Rev

    מאוד קשה ולא נוח שחלק בכפות כוסות וחלק הגורמים.
    חבל

השאר תגובה