בורקיטס בלקני

בורקיטס – סהרוני בצק פריכים ויחד עם זאת נמסים בפה שמכינים מבצק רבוך שמבושל בסיר. כאן הוא משתדך למלית גבינה נפלאה והופך למעדן הכי חגיגי על שולחן החג. מאמא בלקנית זה כאן…

IMG_1662_2

חומרים לכ-25 יחידות

לבצק:
240 גרם שמן קנולה או שמן תירס (1 כוס)
240 גרם מים (1 כוס)
560 גרם קמח (4 כוסות)
130 גרם יוגורט יווני (1 מיכל קטן)

למלית:
25 גרם חמאה
20 גרם קמח (2 כפות)
120 גרם שמנת מתוקה (חצי כוס)
120 גרם חלב (חצי כוס)
100 גרם גבינת פטה מגוררת
200 גרם גבינת קשקבל מגוררת
200 גרם גבינת ריקוטה
3 ביצים
מלח ופלפל לפי הטעם
מעט אגוז מוסקט מגורד

  • שמים בסיר את השמן והמים ומביאים לסף רתיחה
  • מסירים מהאש ומוסיפים בבת אחת את הקמח והיוגורט ומערבבים לקבלת בצק אחיד
  • מעבירים לקערה ומכסים במגבת. נותנים לבצק להתקרר לטמפרטורת החדר.
  • בינתיים מכינים את המלית: שמים בסיר את החמאה ומבשלים עד שהיא נמסה
  • מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת משחתית
  • מוסיפים פנימה בהדרגה את השמנת והחלב ומבשלים עד שהתערובת מבעבעת ומסמיכה
  • מסירים מהאש ומצננים מעט. טורפים פנימה את הגבינות, הביצים והתבלינים ושומרים בצד עד שהתערובת מתקררת לטמפרטורת החדר
  • מחלקים את הבצק ל-25 חלקים ומרדדים כל אחד לעיגול בעובי כ-3-4 מ"מ
  • מניחים כף של מלית במרכז, מקפלים לקבלת צורת סהר ומהדקים את השוליים
  • מסדרים את הבורקיטס על מגש עם נייר אפייה (ניתן להקפיא אותם בשלב זה ולאפות ישר מההקפאה)
  • מחממים תנור ל-180 מעלות, מברישים את הבורקיטס בביצה ואופים כ-30-40 דקות עד שהם מזהיבים יפה
מודעות פרסומת

There are 2 comments

  1. שרי

    בוקר טוב האם אפשר במאפים ובעוגה היפנית להחליף לקמח ללא גלוטן ? בעוגת גבינה יפנית אפשר לאפות בסיר ג’חנון ? קוטר 22 ? מאפים מתכוונת למאפה בלקני במילוי גבינות
    תודה מראש על תשובתך

    1. בייקרי 365

      בגדול נראה לי שאפשר להחליף אבל לא ניסיתי. אפשר לאפות את העוגה בסיר ג'חנון.

השאר תגובה