לכיסונים המושלמים האלה קוראים "האנד פאי" או במילים אחרות פאי שמחזיקים ביד. הם עשויים מבצק פריך שנותר קראנצ'י מבחוץ ומלאים במלית פירות יער עשירה שנמסה בפה. אני בחרתי להכין אותם עם אוכמניות אבל הם יעבדו נהדר גם עם פירות יער אחרים (טריים או קפואים)…

IMG_1725_2.JPG

חומרים לכ-20-25 יחידות

בצק פאי
הבצק הזה שונה מבצק הטארט שאתם מכירים. אין בו ביצים ומצד שני יש מים ותוספת של חומץ. הבצק עמיד יותר למליות רטובות ונוצרים לו מעין עלים קטנים.

350 גרם קמח (2 וחצי כוסות)
6 גרם מלח (כפית מחוקה)
10 גרם סוכר (2 כפיות)
230 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
60 גרם מים קרים (רבע כוס)
3 גרם חומץ (חצי כפית)

  • שמים את הקמח, מלח והסוכר עם החמאה בקערת מיקסר ומערבלים עם וו גיטרה רק עד שמקבלים פירורים דקים
  • מוסיפים את המים והחומץ וממשיכים לערבל רק עד שמתקבל בצק אחיד ורך
  • מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעובי 3 מ"מ
  • מקררים את הבצק כמה שעות ורצוי ללילה

מלית אוכמניות
500 גרם אוכמניות טריות או קפואות (או פירות יער אחרים טריים או קפואים)
100 גרם סוכר חום
1 תפוח קטן מקולף מגורד גס (רצוי גולדן דלישס)
1 כף רום או ברנדי (אופציונלי)
2 כפות מיץ לימון
20 גרם קורנפלור (2 כפות)
רבע כפית קינמון (אופציונלי)

  • שמים את כל החומרים מלבד הקורנפלור בסיר ומבשלים עד לרתיחה. הפירות מתרככים ומשחררים את כל הנוזלים שלהם וכל הסוכר נמס.
  • מערבבים את הקורנפלור עם מעט מים ומוסיפים אל הסיר. מבשלים עד שהמלית בסיר מסמיכה ומסירים מהאש.
  • מעבירים למקרר לכמה שעות עד שהמלית קרה לחלוטין

הרכבה:

  • קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 8-10 ס"מ ושמים במרכז כף גדושה של מלית
  • סוגרים לצורת חצי עיגול ומהדקים היטב את השוליים. אם הבצק נשבר בזמן הקיפול אז נותנים לו כמה דקות להתרכך בחוץ כי הוא קר מדי.
  • מסדרים את חצאי העיגולים המוכנים על גבי מגש עם נייר אפייה, מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל מעט סוכר דמררה
  • אופים ב-180 מעלות כ-15-20 דקות עד להזהבה. מצננים ומגישים.

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 8 תגובות

  1. בטי

    הי, ניתן להשתמש באותו מתכון בצק לצורך פאי בתבנית עגולה? תודה

  2. ספיר

    האם זה יכול לעבוד עם מילוי של קרם פטיסייר

    1. בייקרי 365

      כן

  3. אולה

    זה נראה פשוט מעולה.
    האם משנה אם אשתמש בחומץ תפוחים או שחומץ רגיל עדיף?

  4. s

    שלום. תודה על המתכון. אם אני רוצה לטבען אותו, במה אפשר להחליף את החמאה? יש לי חמאת קקאו וגם שמן קוקוס. תודה

    1. בייקרי 365

      אפשר להחליף את החמאה בשמן קוקוס או נטורינה (שזה שמן קוקוס מוקשה)

  5. ‫דינה ‬‎

    נראה מצוין. איזו מלית נוספת יכולה להתאים לבצק הזה? חשבתי לעשות חצי חצי.

    1. בייקרי 365

      מלית תפוחים או פירות אחרים. מלית קרם פטיסייר גם יכולה לעבוד עם או בלי שוקולד.

השאר תגובה