"האנד פאי" פירות יער

לכיסונים המושלמים האלה קוראים "האנד פאי" או במילים אחרות פאי שמחזיקים ביד. הם עשויים מבצק פריך שנותר קראנצ'י מבחוץ ומלאים במלית פירות יער עשירה שנמסה בפה. אני בחרתי להכין אותם עם אוכמניות אבל הם יעבדו נהדר גם עם פירות יער אחרים (טריים או קפואים)…

IMG_1725_2.JPG

חומרים לכ-20-25 יחידות

בצק פאי
הבצק הזה שונה מבצק הטארט שאתם מכירים. אין בו ביצים ומצד שני יש מים ותוספת של חומץ. הבצק עמיד יותר למליות רטובות ונוצרים לו מעין עלים קטנים.

350 גרם קמח (2 וחצי כוסות)
6 גרם מלח (כפית מחוקה)
10 גרם סוכר (2 כפיות)
230 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
60 גרם מים קרים (רבע כוס)
3 גרם חומץ (חצי כפית)

  • שמים את הקמח, מלח והסוכר עם החמאה בקערת מיקסר ומערבלים עם וו גיטרה רק עד שמקבלים פירורים דקים
  • מוסיפים את המים והחומץ וממשיכים לערבל רק עד שמתקבל בצק אחיד ורך
  • מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעובי 3 מ"מ
  • מקררים את הבצק כמה שעות ורצוי ללילה

מלית אוכמניות
500 גרם אוכמניות טריות או קפואות (או פירות יער אחרים טריים או קפואים)
100 גרם סוכר חום
1 תפוח קטן מקולף מגורד גס (רצוי גולדן דלישס)
1 כף רום או ברנדי (אופציונלי)
2 כפות מיץ לימון
20 גרם קורנפלור (2 כפות)
רבע כפית קינמון (אופציונלי)

  • שמים את כל החומרים מלבד הקורנפלור בסיר ומבשלים עד לרתיחה. הפירות מתרככים ומשחררים את כל הנוזלים שלהם וכל הסוכר נמס.
  • מערבבים את הקורנפלור עם מעט מים ומוסיפים אל הסיר. מבשלים עד שהמלית בסיר מסמיכה ומסירים מהאש.
  • מעבירים למקרר לכמה שעות עד שהמלית קרה לחלוטין

הרכבה:

  • קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 8-10 ס"מ ושמים במרכז כף גדושה של מלית
  • סוגרים לצורת חצי עיגול ומהדקים היטב את השוליים. אם הבצק נשבר בזמן הקיפול אז נותנים לו כמה דקות להתרכך בחוץ כי הוא קר מדי.
  • מסדרים את חצאי העיגולים המוכנים על גבי מגש עם נייר אפייה, מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל מעט סוכר דמררה
  • אופים ב-180 מעלות כ-15-20 דקות עד להזהבה. מצננים ומגישים.

There is one comment

  1. בטי

    הי, ניתן להשתמש באותו מתכון בצק לצורך פאי בתבנית עגולה? תודה

השאר תגובה