השם "לחם קופים" נולד בדרום קליפורניה בתחילת שנות ה-40 והוא בא לתאר לחם שניתן לפרק אותו לחלקים עם הידיים כפי שקופים היו מפרקים אם הם היו אוכלים את הלחם הזה. כאן הוא בגרסה מלוחה ושווה עם שמן זית ושלל תוספות ומילויים.

IMG_1735_2.JPG

חומרים לתבנית קוגלהוף גדולה

לבצק:
480 גרם מים (2 כוסות)
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
14 גרם שמרים יבשים (1 כף ועוד 1 כפית)
625 גרם קמח (5 כוסות)
9 גרם מלח (1 כף)
60 גרם שמן זית (רבע כוס)

למילוי וציפוי:
חצי כוס תערובת עשבי תיבול טריים לבחירתכם – פטרוזיליה, כוסברה, בזיליקום, נענע, שמיר
5 שיני שום קצוצות
1 קופסה גבינת שמנת
חצי כוס פרג
חצי כוס שומשום
200 גרם גבינת צ'דר מגורדת
200 גרם גבינת קשקבל מגורדת
חצי כוס שמן זית

  • מכינים את הבצק: שמים את כל החומרים בקערת מיקסר ולשים כ-10 דקות לקבלת בצק חלק וגמיש
  • מעבירים לקערה משמונת קלות, מכסים ומניחים במקום חמים לתפיחה כשעה
  • מחלקים את הבצק לכ-40-50 כדורים במשקל 25-30 גרם כל אחד
  • סוג 1: מערבבים בקערה את עשבי התיבול והשום עם מעט שמן זית. מצפים כשליש מהכדורים בשמן זית ובתערובת התבלינים ומניחים בצד
  • סוג 2: מערבבים יחד את גבינת השמנת והקצ'קבל. מרדדים כשליש מהכדורים לעיגול בקוטר כ-8 ס"מ וממלאים בכף ממילוי הגבינה. סוגרים את הכדור ומהדקים היטב. מברישים בשמן זית וטובלים בפרג. מניחים בצד.
  • סוג 3: לשים את הכדורים שנותרו עם מעט מגבינת הצ'דר, מברישים בשמן זית וטובלים בעוד גבינת צ'דר ובשומשום. מנחים בצד.
  • משמנים תבנית גדולה ומסדרים את הכדורים משלושת הסוגים לסירוגין
  • מחממים תנור ל-170 מעלות ואופים כ-40-50 דקות עד להזהבה
  • אם הבצק משחים מהר מדי בזמן האפייה, ניתן לכסות אותו מעל בנייר כסף באמצע האפייה ולהמשיך כרגיל
  • מצננים. מחלצים מהתבנית ומגישים.

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 3 תגובות

  1. עדנה טפיירו

    נראה ונשמע מושלם.
    תודה על המתכון הנפלא.

  2. איתן

    שלום, תוכל לפרט איזו גבינת שמנת? כמה אחוזי שומן? שם מוצר ספציפי? תודה.

    1. בייקרי 365

      כל גבינת שמנת תעבוד. אני השתמשתי בנפוליאון 16%

השאר תגובה