גבינה, פירורים ואגוזי פקאן

פרוייקט חדש של בייקרי 365 יוצא לדרך והפעם מחווה מרגשת לספרי הבישול והאפייה של פעם שכולנו גדלנו עליהם. לאמא שלי תמיד היה (ועדיין יש) מאגר ענק של ספרי בישול ישראליים שכלל ספרים ישנים וותיקים וגם כאלו חדשים שיצאו לאחרונה. אני, כמו רבים אחרים, גדלתי על ברכי הספרים האלה ומהם הכנתי את המתכונים הראשונים שלי במטבח. אחת העוגות שאוהבים אצלנו במיוחד במשפחה היא עוגת גבינה ופירורים מתוך הספר "חלומות מתוקים" של רוני ונציה שכבר מזמן הפכה לקאלט. יש בה תחתית בצק פריך, שכבת גבינה, שכבת קצפת ושכבת פירורי עוגיות. אז הנה לפניכם הגרסה שלי עם שטרויזל פקאן ותוספת של פרלינה פקאן לשכבת הגבינה.

IMG_1759_2

חומרים לעוגה בקוטר 22 ס"מ

שטרויזל פקאן:
100 גרם אגוזי פקאן טחונים לאבקה
100 גרם סוכר חום בהיר
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם קמח

  • שמים את כל החומרים בקערת מיקסר ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת פירורים גסים
  • מפזרים את הפירורים על מגש עם נייר אפייה ואופים 15 דקות ב-180 מעלות. מצננים.

לתחתית שטרויזל:
חצי מכמות השטרויזל
50 גרם חמאה מומסת

  • מערבבים את השטרויזל עם החמאה
  • מסדרים רינג בקוטר 22 ס"מ עם שקף מסביב
  • מרפדים את תחתית הרינג בתערובת השטרויזל והחמאה ומהדקים היטב
  • מעבירים למקרר עד להמשך

לשכבת גבינה ופרלינה:
750 גרם גבינה לבנה 9%
4 כפות פודינג וניל
100 גרם פרלינה פקאן או פרלינה רגיל

  • שמים את הגבינה והפרלינה בקערת מיקסר ומערבלים עם וו גיטרה
  • מוסיפים את הפודינג וממשיכים לערבל עד לקבלת תערובת סמיכה אבל חלקה וללא גושים
  • יוצקים את תערובת הגבינה אל הרינג על גבי תחתית השטרויזל, מיישרים ומעבירים למקרר עד להמשך

לשכבת קצפת:
500 גרם שמנת מתוקה
מעט תמצית וניל
100 גרם סוכר
10 גרם ג'לטין
60 גרם מים קרים

  • מערבבים את הג'לטין עם המים הקרים ומניחים בצד ל-10 דקות לפחות
  • בקערת מיקסר שמים את השמנת, הווניל והסוכר ומקציפים לקצפת יציבה
  • ממיסים את הג'לטין במיקרוגל כ-20 שניות ויוצקים אל הקצפת בזרם דק תוך כדי הקצפה
  • יוצקים את שכבת הקצפת על גבי שכבת הגבינה ומיישרים
  • מעבירים למקרר לשעה לפחות

הרכבה:
חצי מכמות השטרויזל
חצי כוס אגוזי פקאן קצוצים גס

  • מערבבים יחד את השטרויזל והאגוזים ומפזרים על גבי העוגה בשכבה אחידה
  • מעבירים את העוגה למקרר לכמה שעות להתייצבות ועדיף ללילה
  • מחלצים מהרינג ומהשקף ומגישים

 

והנה הספר של רוני ונציה ממנו לקוח המתכון המקורי:

IMG_20170520_150006

השאר תגובה