עוגיות אמרטי

עוגיות אמרטי משגעות ללא קמח, עם המון שקדים ונגיעה חמצמצה-מרירה של גרידת הדרים. כשמזג האוויר מתקרר מעט, מכינים כוס תה מהבילה עם נענע או כוס קפה מפנקת, מתרווחים בכורסה ומתענגים על כל ביס מהעוגיות האלה. זה מה שאתם צריכים עכשיו, נכון?

IMG_1855_2.JPG

חומרים לכ-20-30 עוגיות

200 גרם אבקת שקדים (2 כוסות)
100 גרם סוכר (חצי כוס)
גרידה מתפוז אחד ולימון אחד
חצי כפית מלח
60 גרם חלבון (מביצה וחצי בגודל L)
25 גרם דבש (3 כפות)
כמה טיפות מי זוהר (מי פריחת הדרים) – אופציונלי
100 גרם שקדים פרוסים (1 כוס)

אבקת סוכר לציפוי

  • בקערה מערבבים יחד את השקדים הטחונים עם הסוכר, המלח והגרידות ומניחים בצד
  • שמים את החלבונים בקערת מיקסר ומתחילים להקציף במהירות בינונית
  • במקביל שמים את הדבש בסיר קטן ומביאים לסף רתיחה
  • יוצקים את הדבש בזרם דק אל החלבונים וממשיכים להקציף עד שמתקבל מרנג יציב וקריר
  • מקפלים פנימה את תערובת השקדים והסוכר ומוסיפים את מי הזוהר אם משתמשים
  • מערבבים עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש, אוספים לכדור, עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר שעה
  • מחלקים את הבצק לארבעה חלקים ומגלגלים כל חלק לגליל ארוך בעובי כ-1.5 ס"מ ובאורך כ-30 ס"מ
  • מפזרים את השקדים הפרוסים על משטח העבודה ומגלגלים את הגלילים על גבי השקדים תוך כדי הידוק על מנת שייצמדו אל הבצק
  • חותכים את הגלילים לרצועות ברוחב כ-4-5 ס"מ ומעבירים למגש. מכסים בניילון נצמד ומקררים כשעתיים. ניתן לשמור את העוגיות במצב הזה במקרר עד יומיים.
  • לפני האפייה, שמים את אבקת הסוכר בקערה וטובלים את העוגיות לציפוי מכל הכיוונים. מנערים בעדינות את אבקת הסוכר העודפת ומסדרים על גבי מגש עם נייר אפייה.
  • אופים ב-190 מעלות כ-10 דקות, מצננים ומגישים אותן כשהן חמימות או בטמפרטורת החדר
  • שומרים את העוגיות בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד שבוע

There are 3 comments

  1. Sara

    היי:)
    במתכונים שאתה מעלה. תנור על טורבו או חום עליון תחתון?

השאר תגובה