קליסון וקליפות הדרים מסוכרות

רונית צין-קרסנטי, כוהנת הממתקים הגדולה, משתפת אתכם בכל הסודות והטיפים להכנת קליפות הדרים מסוכרות מושלמות וגם איך אחר כך להפוך אותן לממתק הקליסון האהוב. מעבר לניחוח הנוסטלגי תמיד טוב שיהיו בבית קליפות מסוכרות- הן נהדרות לקישוט של עוגות או כחלק מתערובת של עוגה והסירופ בהן בושלו יכול לשמש כחלק מתיבול של מאכלים מלוחים, סלטים או רוטב לגלידה.

צילום: שרית גופן

מרכיבים:
6 תפוזים
1.5 ליטר מים
1.5 ק"ג סוכר
מיץ מחצי לימון

  • שטפו היטב את התפוזים.
  • קלפו את התפוזים ובעזרת כפית נקו את החלק הפנימי של הקליפה מהמעטה הלבן עד כמה שאפשר.
  • חיתכו את הקליפות לרצועות בגודל הרצוי.
  • השרו את הקליפות בסיר עם מים קרים ללילה.
  • למחרת שטפו את הקליפות והשרו שוב במים קרים ל- 6 שעות
  • שטפו את הקליפות.
  • הרתיחו את הקליפות במים חדשים. לאחר הרתיחה אפשר לסנן ולשטוף אותן במים קרים.
  • בסיר נקי, ערבבו מים, סוכר ומיץ לימון עד רתיחה. לאחר הרתיחה הפסיקו לערבב.
  • כשהסירופ יתחיל להיות צלול הוסיפו את הקליפות, הביאו לרתיחה והניחו להן להתבשל עוד כשעה לאחר הרתיחה.
  • הוציאו את הקליפות והניחו על רשת לייבוש.
  • תנו לסירופ להמשיך להתבשל ולהצטמצם עד שהוא משנה את הגוון שלו לקרמל עמוק. שמרו אותו בצנצנת מעוקרת.
  • לאחר ייבוש של לילה, גלגלו את הרצועות המיובשות בסוכר ושימרו בכלי אטום מלחות.
  • את קליפות התפוזים אפשר לאכול כפי שהן או להשתמש בהן להכנת ממתק הקליסון

לקליסון

250 גרם שקדים טחונים
100 גרם אבקת סוכר
100 גרם מלון מיובש
40 גרם קליפות תפוזים מסוכרות
4-5 טיפות מי זוהר
30 גרם דבש
מים לפי הצורך

לציפוי:
100 גרם אבקת סוכר
1 חלבון ביצה
כמה טיפות מיץ לימון

  • טוחנים במעבד המזון את אבקת השקדים, אבקת הסוכר, הפירות המסוכרים ומי הזוהר.
  • מוסיפים את הדבש וטוחנים היטב.
  • אם התערובת לא הפכה לבצק מוסיפים 1-2 כפות מים וממשיכים בפולסים קצרים עד שנוצר בצק.
  •  משטחים באמצעות מערוך על משטח סיליקון או נייר מצופה בקורנפלור לעובי של חצי ס"מ ומניחים להתייצבות של 3 שעות בטמפרטורת החדר
  • מכינים את הציפוי – מערבבים את אבקת הסוכר החלבון ביצה ומיץ הלימון למשחה אחידה
  • חותכים את הקליסון לצורה המסורתית או למעויינים, מורחים את הרויאל אייסינג על כל יחידה ומניחים לייבוש מלא של הציפוי
  • מי שמפחד משימוש בביצה חיה בציפוי יכול להכניס את הקליסונים המצופים לתנור שחומם מראש ל 130 מעלות במצב טורבו ל 5 דקות ולהשגיח היטב שהציפוי לא ישחים.

השאר תגובה