הנה מאפה מדהים ומושלם לאירוח או סתם לבראנץ' של שישי או שבת בבוקר. גלגל ברי או קממבר שלמים נאפה עם שכבה דקה של ריבת תאנים ומעט עשבי תיבול בתוך מעטפת פילו פציחה. קודם הוא מפיץ ריח נפלא בכל הבית וכשחותכים כל הגבינה נוזלת החוצה ומזמינה ניגוב עם עלי הפילו או איזה קרקר. שלמות מושחתת!

חומרים למאפה פילו בינוני אחד:
גלגל גבינת קממבר או ברי בינוני שלם
ריבת תאנים (אפשר גם ריבה אחרת)
מעט עשבי תיבול טריים – אורגנו או טימין
שני עלי פילו
מעט שמן

  • מברישים עלה אחד בשמן ומניחים מעליו בהיסט של 90 מעלות את העלה השני לקבלת צורת כוכב
  • מברישים את העלה השני גם כן בשמן ומניחים במרכז את גלגל הקממבר
  • מורחים שכבה של ריבה על גלגל הקממבר
  • מפזרים מעל מעט עשבי תיבול
  • אוספים את השוליים של עלי הפילו כלפי מעלה וסוגרים לקבלת צורת סלסלה
  • אין צורך להדק את החלק העליון, הוא לא ייפתח
  • מברישים את עלי הפילו מבחוץ במעט שמן
  • אופים ב-180 מעלות כ-20-25 דקות ומגישים חם
  • אפשר גם להכין כמאפים קטנים עם גלגלי ברי קטנים יותר

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה